Backend utvecklare

Backend utvecklare

Backend utvecklare sökes till Fjellsport för att vara med och utveckla framtidens näthandel

Vi söker dig som har driv, ambition, erfarenhet och vilja att utveckla framtidens näthandel. För rätt person vill vi ge en nyckelroll i Fjellsports utvecklarteam – här kommer du få möjlighet att bygga från grunden!

Om tjänsten
Det norska bolaget Fjellsport är tillsammans med systerbolaget Outnorth Nordens största e-handelssällskap inom friluftsliv och outdoor-segmentet. De sammanslagna bolagen arbetar med en rad olika projekt i syfte att åstadkomma visionära och effektiva förbättringar för våra kunder och medarbetare. Detta inkluderar bland annat utvecklingen av en ny webbplattform med tillhörande tjänster och komponenter för att leverera bästa kundupplevelsen.

Fjellsport teknologi är en liten avdelning på åtta personer varav tre är utvecklare. Nu söker Fjellsport fler utvecklare inom primärt backend och/eller fullstack. Fjellsport önskar att bygga upp ett solitt utvecklarteam där du får en unik möjlighet att vara med från början och bygga upp framtidens webbplattform inom e-handelslösningar. En möjlighet där du tidigt får vara med och påverka utformning och uppbyggnad.

Vi söker dig som
För att passa för denna tjänst behöver du ha god erfarenhet av produktutveckling, ett flexibelt mind-set och engagemanget för att bidra till att vara med och bygga Nordens bästa utvecklarmiljö. Har du en dröm att ta mer ansvar som tech-lead ser vi det som väldigt positivt.

Teknologier/områden du kan eller önskar arbeta med
 • Funktionell programmering
 • Integration, API-er, JSON, XML, edn/Transit
 • Back end
JVM
Clojure
API-design
SQL, Datalog
MySQL, PostgreSQL, Datomic
Elasticsearch/Solr
RabbitMQ, Kafka, events
SAP S/4HANA
 • ClojureScript, moderna JavaScript
 • Fulcro, Re-frame, React, React Native
 • Logging, monitoring, metrics
 • Säkerhet, Inbyggd integritet
 • Git, Docker, CI, Linux, AWS, Serverless
I rollen som utvecklare på Fjellsport kommer du att få
 • Bli en del av ett agilt team som kontinuerligt diskuterar, utvärderar och engagerar sig i varandras uppgifter i syfte att utveckla varandra
 • Bli utmanad att lösa komplexa problemställningar
 • Vara med och designa och utveckla vår egna webbplattform för våra märken i Norden
Egenskaper för att lyckas
 • Erfarenhet och gediget engagemang för utveckling
 • Lagspelare som gillar att arbeta dedikerat i ett team i en stark feedbackkultur
 • God förståelse för att tänka utifrån kundperspektiv i syfte att skapa användarvänliga webbsystem
Har du det som krävs?
Vi ser med fördel att du har en utbildning från högskola eller universitet, men rätt erfarenhet kan kompensera för detta. Det viktigaste för oss är att du har rätt inställning, ambition och att du har arbetat med uppbyggnad från grunden av webbplattform tidigare. Du talar och skriver obehindrat i engelska och/eller svenska alt norska.

Utgångsort i Sverige är fördelaktigt Göteborg, det viktigaste är dock att du ser positivt på att ha hög närvaro i Sandefjord i syfte att skapa goda teamsamarbeten och kreativa miljöer.

Vi kan erbjuda dig
 • Spännande och utmanande arbetsuppgifter i Nordens största e-handelsföretag inom friluftsliv
 • Flexibla arbetstider och utgångsort att arbeta ifrån
 • God arbetsmiljö och härliga, inspirerande kollegor
 • Personalpriser hos Fjellsport och Outnorth
 • Konkurrenskraftiga villkor
Övrig information
Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid tillsvidare med en inledande provanställning.
Lön: Marknadsmässig.
Placering: Sandefjord med möjlighet att utgå ifrån Sverige

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Du som är utexaminerad med goda resultat och spännande utvecklingsarbete att visa upp – hör av dig! Möjligheten att vara med och bygga upp något stort är nära.

Vid frågor kontakta HR Business Partner elisabeth.hernberger@egmont.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Back-end utvecklare, Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 jan 2021 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Fjellsport driver nätbutiken Fjellsport.no som är Norges största e-handelsbolag inom tur- och friluftsliv. Vi erbjuder ett brett varusortiment, snabb leverans, solid produktkännedom och kundservice i världsklass. Fjellsport omsatte 2019 för 400 MNOK.
Fjellsport är även en del av Outnordic-koncernen som driver liknande nätbutiker i Sverige, Danmark, Finland och Tyskland. Vi har vårt huvudkontor i Sandefjord och har nyligen flyttat in i nya fräscha lokaler. Totalt är vi ca 80 medarbetare i en härlig och kreativ arbetsmiljö, med en genuin passion för både näthandel och friluftsliv.

Fjellsport har vunnit en rad priser inom både bransch och kundupplevelse. Priser Fjellsport sätter stor stolthet i och som motiverar medarbetare att ständigt utvecklas och bli bättre. Fjellsports kärnvärderingar är enighet – passion – hållbarhet – kundupplevelse. Vi önskar också att detta reflekteras i hur vi organiserar oss och utvecklar moderna lösningar för framtidens näthandel.

Den danska mediekoncern Egmont blev 2019 majoritetsägare i Fjellsport och har parallellt investerat i flera andra e-handelsbolag, bland annat Outnorth, Bagaren och Kocken och Jollyroom.

Läs mer om bolagen här: www.fjellsport.no + www.egmont.com

We bring stories to life!