Teamleader till import och exportavdelning

Teamleader till import och exportavdelning

Är du ute efter din nästa utmaning inom logistik och vill bli en del av en global, rörlig organisation med höga ambitioner? Har du tidigare erfarenhet från spedition och ett brinnande intresse för ledarskap? Då kan tjänsten som Teamleader på vår kunds flygavdelning i Göteborg vara något för dig. Varmt välkommen med din ansökan!

Om vår kund

Vår kund är en av marknadens ledande transportföretag med platskontor på tre orter i Sverige och ca 160 anställda. De utför flyg, väg och sjötransporter över hela världen och erbjuder kompletta helhetslösningar för hela logistikkedjan. Flera år i rad har vår kund blivit utsedda till karriärföretag och erbjuder goda möjligheter till att utvecklas. På flygavdelningen i Göteborg arbetar man med att hantera flygsändningar över hela världen. Medarbetarna sitter uppdelade på två avdelningar och arbetar med antingen import eller export av kunders flyggods.

Hos vår kund erbjuds du tillgång till gym, subventionerad lunch och friskvårdsbidrag. Företaget erbjuder flexibla arbetstider mellan kl 07-09.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Teamleader har du ett personalansvar för de speditörer som ingår i ditt team. Du tillhör och leder antingen ett import eller exportteam där du delegerar och fördelar arbetat, samtidigt som du även arbetar operativt med sändningar tillsammans med teamet.

Rollen innefattar:
 • Leda och fördela det operativa arbetet
 • Säkerställa att rutiner och processer upprättas och efterlevs
 • Fortsätta driva och utveckla avdelningen framåt
 • Ansvara för det ekonomiska resultatet och ge ditt team rätt förutsättningar för att nå era mål
 • Support till General Manager
 • Tillhörande administration
Din profil

För att lyckas med uppdraget har du en bakgrund inom transport och logistik. Vidare ser vi att du har egenskaper som gör dig till en god ledare. De egenskaper vi söker hos dig som ledare är bland annat förmågan att samla och engagera personer runt om dig. Du har en vilja att ta ansvar för beslutsfattande och utstrålar trygghet till din omgivning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att skapa och vårda relationer med kunder och leverantörer.

Krav:
 • Tidigare erfarenhet från spedition
 • God datorvana och kunskaper i MS Office
 • Behärska svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande:
 • Tidigare erfarenhet från liknande tjänst/från ledande roll
 • Tidigare erfarenhet från flygfrakt
 • Tidigare systemvana från Cargolink/Cargowise
Låter detta som något för dig? Skicka in din ansökan redan idag. Ansökningarna kan komma att gås igenom löpande och platserna kan komma att tillsättas innan sista datum!

Sökord

Teamleader, Flygspeditör, Spedition, Logistik, Transport, Managerial, Göteborg, Hisingen
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport, Distribution, Logistik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av AB Effektiv
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (67 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

För den här tjänsten kommer du inledningsvis vara anställd via Effektiv och uthyrd som konsult till vår kund med chans till förlängning/övertag.