Software Controls Engineer

Software Controls Engineer

Software Controls Engineer
Göteborg


Vi söker en nyckelperson till vårt team för svetsprocessutveckling.

Esab är ett globalt företag som är en av världens ledande tillverkare av utrustning och tillsatsmaterial för svetsning och skärning. Svetsprocessutveckling är en av våra kärnkompetenser och ett av flera utvecklingsteam på Global R&D i Göteborg. Tillsammans med våra kollegor globalt, inom ESAB och med kunden i fokus tar vi fram marknadsledande svetssystem. Vi arbetar tvärfunktionellt där du får en nyckelroll i vårt team. Våra lokaler och verktyg håller hög nivå och du får möjlighet att jobba med den senaste tekniken inom vår bransch.

R&D Equipment i Göteborg utvecklar nya lösningar i världsklass inom manuella och automatiserade svetssystem. Vår vision är att vara bäst i världen på det vi gör - kundvärde, teknik och produktutveckling för svetssystem. Vi tar fram marknadsledande svetssystem och arbetar i en global miljö.

Vi utvecklar mjukvarustyrningen av ljusbågen för en mängd olika svetsprocesser och kundapplikationer. Styrningen implementeras med hjälp av modellbaserad mjukvara i Matlab Simulink Vi utvecklar funktionalitet till allt från mindre enkla bärbara svetsar till större komplexa svetssystem.

Läs mer om ESAB och se alla lediga tjänster på https://career.masterhelp.se/esab

Arbetsuppgifter

Du har ett nära samarbete med övriga team inom R&D, till exempel kraftelektronik, mjukvarusystem, industridesign och mekanisk konstruktion. En del av arbetet bedrivs i labb-miljö tillsammans med våra provsvetsare. Dina huvudsakliga verktyg är Matlab Simulink, våra svetsutrustningar, samt oscilloskop och andra mätinstrument i labbet.
  • Utveckla och anpassa digitala reglersystem för att förbättra produkters svetsegenskaper och prestanda
  • Producera egen testmjukvara
  • Självständigt söka, dokumentera och analysera kravprofilen på vad som är önskvärda egenskaper i utrustningen från likväl provsvetsare som ESAB:s kunder
  • Tillsammans med provsvetsare utför man mätningar och experiment i både manuella och mekaniserade svetstillämpningar
  • Hålla sig uppdaterad på löpande information från institutioner och branschorganisationer
  • Arbeta med löpande dokumentation
Din Profil
Du har ett starkt intresse för att förstå de processer du jobbar med och har en förmåga att se förbättringsmöjligheter. Vi ser att du tidigare har arbetat med hela kedjan från teori och systemarbete till färdig produkt.
  • Erfarenhet inom reglerteknik, mjukvaruutveckling, styrning, automation och/eller elektronik
  • Erfarenhet av modellbaserad utveckling i Matlab Simulink
  • Meriterande med erfarenhet av utveckling i C++
  • Meriterande med erfarenhet av elektronikkonstruktion
Du är en ödmjuk lagspelare som är positiv, har ett strukturerat arbetssätt och utmärkt samarbetsförmåga.

ESAB erbjuder
ESAB ligger mitt i teknikutvecklingens centrum på Lindholmen i Göteborg. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafik, bussen stannar utanför dörren. Hos oss på ESAB får du möjlighet att ingå i ett sammansvetsat team med stort tvärfunktionellt samarbete. Vi känner en stor stolthet över ESABs varumärke och vår starka kundorienterade företagskultur.

Kontakt

För mer information om tjänsten kontakta Malou Magnusson 0707-58 87 45 eller Josefine Petersson 0702-50 14 29 på Intenso Teknikrekrytering.

Välkommen med din ansökan!
Om ESAB
Med mer än 100 års ständig forskning, utveckling och försäljning, är ESAB världsledande inom svetsning och skärning men också en internationell leverantör av produkter, know-how och service som få kan matcha. Idag tillverkar företaget tillsatsmaterial och svetsutrustningar för så gott som alla svets- och skärprocesser och applikationer. ESAB har cirka 8 500 anställda med dotterbolag och distributörer över hela världen. Läs gärna mer på www.esab.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 16 okt 2019 (55 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.