Senior Power Electronic Engineer till ESAB AB, Göteborg

Senior Power Electronic Engineer till ESAB AB, Göteborg

Senior Power Electronics Designer
Göteborg

ESAB är ett globalt företag som är en av världens ledande tillverkare av utrustning och tillsatsmaterial för svetsning och skärning. Kraftelektronikutveckling är ett av våra kärnkompetensområden inom R&D Equipment i Göteborg. Det går bra för oss och vi söker nu en senior kraftelektronikkonstruktör till vår avdelning för svetssystem.

Vi ansvarar för all hårdvara i svetssystemet, som bland annat består av kretskort, halvledarmoduler och magnetiska komponenter, samt integrering av hela elsystemet.

Läs mer om ESAB och se alla lediga tjänster på https://career.masterhelp.se/esab

Arbetsuppgifter
Vi arbetar tvärfunktionellt tillsammans med andra kompetensområden på R&D, till exempel elektronik, svetsprocess, mjukvara, mekanik och industridesign för att ta fram världens bästa svetsmaskinslösningar.

Vi tar ansvaret för produkternas hela livscykel. Tillsammans med produktledningen definierar vi produktkraven. Vi gör systemarkitektur och konceptutveckling innan vi utvecklar detaljkonstruktion, som sedan verifieras i vårt labb.
  • Specificera och utveckla koncept och detaljkonstruktion inom kraftelektronik för våra svetsmaskiner tillsammans med våra svetsingenjörer
  • Arbeta tvärfunktionellt tillsammans med övriga R&D-funktioner och produktledning för att skapa förståelse för applikationer och kundens behov
  • Ta fram utvecklingsplaner och implementeringsstrategier
Din Profil
Du har en bred teknisk grund och har arbetat med kraftelektronikkonstruktion, vilket är vårt fokusområde. Vi ser gärna att du också har arbetat med underleverantörer som konstruerar enligt specifikationer som vi tar fram. Du har ett stort intresse av att förstå produkten och systemet som du arbetar med samt vad kundernas olika krav och förväntningar innebär för kraftsystemet och deras dellösningar.
  • Du är civil/högskoleingenjör eller har relevant arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av eget konstruktionsarbete
  • Erfarenhet av specificering av kraftelektronikkonstruktion
Meriterande med erfarenhet av:
  • Inbyggda system
  • Tidigare samarbetat med underleverantörer inom kraftsystem
Som person är du nyfiken, driven och framåt, du tar egna initiativ och har lätt för att samarbeta i tvärfunktionella team. Du är nyfiken, engagerad och har lätt för att kommunicera.

ESAB erbjuder
En kreativ arbetsmiljö med goda möjligheter till kompetensutveckling. Du får jobba med spännande och komplex teknikutveckling i en global och multikulturell arbetsmiljö. Vi finns centralt på Norra Älvstranden i Göteborg.

Kontakt
För mer information om tjänsten kontakta Malou Magnusson 0707-58 87 45 eller Josefine Petersson 0702-50 14 29 på Intenso Teknikrekrytering.

Välkommen med din ansökan!

Om ESABMed mer än 100 års ständig forskning, utveckling och försäljning, är ESAB världsledande inom svetsning och skärning men också en internationell leverantör av produkter, know-how och service som få kan matcha. Idag tillverkar företaget tillsatsmaterial och svetsutrustningar för så gott som alla svets- och skärprocesser och applikationer. ESAB har cirka 8 500 anställda med dotterbolag och distributörer över hela världen. Läs gärna mer på www.esab.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 27 aug 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.