Projektledare till ESAB, Göteborg

Projektledare till ESAB, Göteborg

Projektledare till R&D Filler Metals

Göteborg


ESAB är ett globalt företag som är en av världens ledande tillverkare av utrustning och tillsatsmaterial för svetsning och skärning. Vi söker nu en projektledare för vårt supportteam Applications Engineering.

AE-teamet ingår i ESAB R&D Filler Metals och ger kundsupport i form av utredningar och svetsprocedurrekommendationer, samt verifierande av dessa genom provning och rapportering. Teamet samarbetar med flera globala funktioner och i nära samarbete med Product Management för att förbättra kundlösningar och erbjudanden.

Arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du att bidra med teknisk expertis och projektledning. Du kommer att driva, leda och rapportera projekt inom ramen för AE-teamets uppgifter. Detta innefattar beställning av svetsoperationer samt nödvändig provning av dessa som fogar/svetsgods. Till vår hjälp finns inom ESAB Göteborg tillgång till metallografiskt- och kemiskt laboratorium samt en avdelning för oförstörande- och mekanisk provning.
  • Hantera, samordna och stödja projekt i linje med den globala strategiska planen
  • Tillhandahålla tekniska tjänster till interna och externa kunder som leder till pålitliga och kostnadseffektiva lösningar
  • Skriva sammanfattningsrapporter och dokumentera projekt
  • Utveckla process- och procedurrekommendationer för kundapplikationer
  • Arbeta inom tillämpningen av våra produkter i kundapplikationer, med fokus på tillsatsmaterial
  • Utföra konkurrentjämförelser och utveckla applikationsorienterade procedurer med nya och befintliga produktkombinationer
  • Vara uppdaterad om den senaste kunskapen om standarder och föreskrifter, läsa och tolka svetsstandarder
  • Genomföra tekniska seminarier, skriva artiklar och delta i forskningsforum
I tjänsten ingår det resor, vilket du ser som ett positiv inslag.

Din profil

Du har en teknisk utbildning med fokus på svetsning. Dessutom har du ett IWT / IWE-diplom eller motsvarande dokumenterad kunskap om svetsning. Du har erfarenhet från projektledning och 5-10 års arbetserfarenhet som svetsapplikationsspecialist, svetstekniker eller liknande. Vi förväntar oss att du har praktisk svetserfarenhet och en god inblick i processparameterinställningar och effekt, utrustning och material.
  • Utökad kunskap om läsning och tolkning av standarder och testmetoder är ett krav
  • Engelska tal och i skrift
Som person är du en ledare, strukturerad, analytisk och nyfiken med en stark drivkraft för att behandla och lösa problem i rätt tid. Du är en lagspelare och tycker om att stödja dina kollegor såväl som externa kunder.

ESAB erbjuder

ESAB ligger mitt i teknikutvecklingens centrum på Lindholmen i Göteborg. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafik, bussen stannar utanför dörren. Hos oss på ESAB får du möjlighet att ingå i ett sammansvetsat team med stort tvärfunktionellt samarbete. Vi känner en stor stolthet över ESABs varumärke och vår starka kundorienterade företagskultur. Som en del av AE-teamet får du möjlighet att jobba med kärnan av vår verksamhet med en stor bredd av olika materialtyper och applikationer.

Kontakt och ansökan

För mer information om tjänsten kontakta Malou Magnusson 0707-58 87 45 eller Josefine Petersson 0702-50 14 29 på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

About ESAB

With more than a hundred years of continuous research, development, and sales, has made ESAB world leading within welding and cutting. ESAB is an international provider of products, know-how and service, which very few can compare to. ESAB manufactures capital goods for all types of welding- and cutting processes and applications. ESAB has over 8 500 employees worldwide. You can read more about ESAB on www.esab.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 8 juli 2021 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.