Financial Controller

Financial ControllerSenior Financial Controller
Göteborg


Vi söker nu en engagerad, motiverad och systemkunnig Financial controller, som har erfarenhet av att arbeta med större globala bolag.

ESAB är ett globalt företag som är en av världens ledande tillverkare av utrustning och tillsatsmaterial för svetsning och skärning. I Göteborg finns vårt R&D center och är en av de största enheterna inom ESAB.

Som Financial Controller ansvarar du för all redovisning samt löpande rapportering till vår globala organisation. ESAB AB består av fem rapporteringsenheter. Du har ett nära samarbete med ledande positioner inom ESAB. Du kommer också samarbeta med vårt servicecenter som finns i Budapest, där delar av rapportering och redovisning sker.

Arbetsuppgifter

Utöver löpande redovisning kommer du att arbeta med budget, kostnadskalkyler, prognoser samt veckovis uppdatering av cashflow. Din uppgift blir också att säkerställa att man uppfyller kraven enligt US SOX.
  • Samordna och driva bokslutsarbetet
  • Moms-/skatt och inkomstdeklarationer
  • Kunskap kring redovisning av pensionskostnader
  • Koordinera och stötta i CAPEX processer
  • Bistå ledningsgrupp och management med underlag
På begäran behöver du också agera för att stötta och ta fram underlag för ESAB Group och Colfax centrala funktioner.

Din Profil
Du har tidigare erfarenhet av arbete mot större globala företag, och gärna mot amerikanska bolag. Du har förmågan att arbeta självständigt och skapa goda relationer internt som främjar ditt arbete. Erfarenhet av redovisning enligt svenska standarder i en ansvarstagande position. Du är van att arbeta nära ledningsgrupp och ta fram rapporter och investeringskalkyler.
  • Akademisk utbildning inom redovisning eller ekonomi
  • Dokumenterad relevant erfarenhet från redovisning, financial control eller revision
  • Erfarenhet av budgeteringsarbete, cashflow och att ta fram prognoser
  • Kan hantera komplexa redovisningstransaktioner för större globala företag
  • Goda kunskaper i engelska och svenska, såväl i tal som i skrift
För att lyckas i rollen så har du ett intresse för redovisning- och systemrelaterade frågor samtidigt som du är lösningsorienterad och leveranssäker i ditt arbetssätt.

Kontakt
För mer information om tjänsten kontakta Malou Magnusson 0707-58 87 45 eller Josefine Petersson 0702-50 14 29 på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev på engelska.

Välkommen med din ansökan!

Om ESAB
Med mer än 100 års ständig forskning, utveckling och försäljning, är ESAB världsledande inom svetsning och skärning men också en internationell leverantör av produkter, know-how och service som få kan matcha. Idag tillverkar företaget tillsatsmaterial och svetsutrustningar för så gott som alla svets- och skärprocesser och applikationer. ESAB har cirka 8 500 anställda med dotterbolag och distributörer över hela världen. Läs gärna mer på www.esab.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 12 juli 2020 (38 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.