VD, Göteborg

VD, Göteborg

Har du en god ledarskapsförmåga och stort fokus på affärsmannaskap och försäljning?

Vi står inför en stark tillväxt på den svenska marknaden och söker nu en

Affärsinriktad VD

EDRMedeso har ett nytt och dynamiskt ledarteam med ambitiösa tillväxtplaner på plats, och vi är världsledande inom bland annat nya tjänster och lösningar som bygger på kopplingen mellan IoT och simuleringar. Vi ser en stor potential i vår marknad där du som VD kommer att leda och arbeta tillsammans med kollegor som har expertkompetenser och som kännetecknas av öppenhet och prestigelöshet. Vi har ett gott renommé på marknaden och i din nyckelbefattning har du goda möjligheter att göra avtryck och skapa starka resultat. Du får personliga utvecklingsmöjligheter samt marknadsmässiga villkor med framtida möjlighet till delägarskap.

Arbetsuppgifter och mål
Som bolagets VD förväntas du fortsätta på den inslagna vägen och driva utvecklingen av företaget mot gemensamt uppsatta mål. Du rapporterar till Group CEO. En stor potential och vilja finns både inom bolaget och koncernen att fortsätta tillväxten, därför söker vi dig som vill:
  • Leda och utveckla bolagets verksamhet
  • Anta en marknadsorienterad roll, sälja och marknadsföra bolagets tjänster och produkter
  • Äga ekonomiskt ansvar för bolagets verksamhet
  • Ansvara för hög kvalitet och goda kundrelationer med våra kunder före, under samt efter utförda projekt
  • Skapa starka relationer såväl internt som externt
Din profil
Det är viktigt att du som VD är en lagspelare och har en god förmåga att engagera och motivera dina medarbetare. Du har en strategisk förståelse för komplex teknisk försäljning inom produktutveckling och har viljan att göra affärer. Du är kommunikativ, har stark drivkraft samt är ambitiös och prestigelös. Du kan tydligt kommunicera visioner och mål till hela företaget och du är strukturerad och kan planera samt organisera ditt arbete. Du är trygg med god självinsikt och har integritet. Erfarenheter och egenskaper som vi tror är viktiga i såväl kundrelationer som i samarbetet med anställda, ledning och styrelse:
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet från vår bransch.
  • Erfarenhet av personalledande befattning med goda och bestående resultat.
  • Mångårig erfarenhet av att leda en säljorganisation.
  • Kunskap om komplex försäljning av system samt tjänster.
  • Ledarskap byggt på starka interna såväl som externa relationer.
Arbetet innebär ca 5-6 övernattningar per månad då vi vill att du skall vara såväl på vårt Göteborgskontor som Västeråskontor.

Kontakt
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Säljpoolens rekryteringskonsult Dan Andersson 031-7045171, alternativt maila dina frågor till dan.andersson@saljpoolen.se. Ansökan skickar du dock inte via mail utan via länken/knappen nedan.

Varmt välkommen med din ansökan!

EDRMedeso är Nordens ledande leverantör av programvara för teknisk simulering och relaterade tjänster. Koncernen EDRMedeso har mer än 800 kunder i Norden och Baltikum och omsätter för över 250 MSEK per år. EDRMedeso är också Europas näst största återförsäljare av ANSYS programvara för fluiddynamik (CFD), mekaniska/termiska/dynamiska beräkningar (FEA), samt elektromagnetiska beräkningar inklusive elektronik och systemsimuleringar. Vi blev utsedda till ANSYS Channel partner of the year 2016.

Vi är idag över 75 anställda, fördelade på våra 5 kontor i Norden och av dessa sitter drygt 20 i Sverige.

EDRMedeso representerar förutom ANSYS också världsledande produkter inom Building Information Modeling (BIM) från Tekla Stuctures, samt produkter från CSI (SAP2000, ETABS, SAFE och CSIBridge) och Sigma GmbH (ROHR2). För ytterligare information se vår hemsida www.edrmedeso.com
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, VD & Koncernchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Säljpoolen AB
Sista ansökningsdag 17 dec (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och vi har specialiserat oss på att rekrytera personal inom följande befattningar: säljare, innesäljare, chefer och marknad. Vi tillsätter ca 450 tjänster per år!