TAM / Technical Account Manager / Teknisk Säljare

TAM / Technical Account Manager / Teknisk Säljare

EDRMedeso är experter på att hjälpa kunder med att digitalisera sin verksamhet och har försett industri- och byggföretag med verktyg, rådgivning, utbildning och support i mer än 30 år. Med innovativa sätt att skapa digitalisering inom teknikområdet, är EDRMedeso en av de största leverantörerna av Ansys-programvara i hela världen.

Som TAM / Technical Account Manager får du en intressant, utmanande och rolig position, där dina insatser gör skillnad. Du kommer att arbeta med simuleringslösningar inom ledande teknikföretag i Sverige och med expertkollegor som präglas av öppenhet och innovation.

Om tjänsten
Datorbaserad produktsimulering har en kraftfull utveckling och med den digitala revolutionen ökar kraven på virtuell produktutveckling. För att säkerställa framtida konkurrenskraft måste alla produktutvecklande bolag ändra hur dom jobbar för att vara framgångsrika i framtiden. I denna roll jobbar man med att förstå hur kunder jobbar, vad dom vill uppnå och är delaktig i att lösa dessa problem.

EDRMedeso’s har 150 medarbetare över hela Norden och UK, med en branscherfarenhet på över 1000 manår. För att kunna hantera marknadens behov behöver vi stärka vårt säljteam i affärsområdet Enterprise med en TAM / Technical Account Manager i Sverige.

Vår ambition är att förändra hur kunder jobbar och första steget är alltid att förstå. Huvudfokus ligger i simuleringsprodukter och tjänster från EDRMedeso och deras partner ANSYS. Du ingår i ett starkt team, med säljare och konsulter och samarbetar i huvudsak med dina kollegor i Enterprise, men även med dina kollegor från Nordiska, UK och Buildingpoints affärsområden.

I rollen som TAM driver du den tekniska affärsutvecklingen gentemot kund. Rollen innebär att du ständigt ser nya möjligheter, för att utveckla affärer samt skapa goda och lönsamma kundrelationer. Vidare ser vi att du är konsultativ och har fallenhet för komplex teknisk försäljning, gärna från avancerad systemförsäljning.

Vidare innebär tjänsten att du har ett nära samarbete med övriga i säljteamet som består av KAM, TAM samt Resident Engineer och tillsammans arbetar ni för att uppnå gemensamma kund-, leverans- och säljmål. Du rapporterar direkt till Head of Enterprise Business Unit som utgår från EDRMedesos Göteborgskontor och tjänstens placering kan med fördel vara i Göteborg eller Västerås, alternativt i Stockholm eller Malmö.

Arbetsuppgifter i korthet:
 • Att tillsammans med säljteamet skapa en kontoplan med affärsdrivna aktiviteter.
 • Utveckla och leverera innovativa lösningar baserade på simuleringsprodukter.
 • Engagera dig i namngivna konton och prospekt för att lösa kundens problem.
 • Konsultativ och rådgivande gällande simuleringsdriven produktutveckling.
 • Aktivt fungera som den viktigaste tekniska kontaktpunkten för kunden.
 • Proaktivt arbeta för att skapa positiva kundrelationer; före, under och efter genomförda kundprojekt.
Vi ERBJUDER
 • Vi erbjuder dig en fantastisk arbetsupplevelse, vi har roligt, jobbar hårt och tar hand om varandra.
 • Du får innovativa, kompetenta och engagerade kollegor, samt en arbetskultur med nytänk och resultatfokus.
 • Ansvarsfull roll, gentemot våra kunder och vår framtida utveckling.
 • Möjlighet att representera ett internationellt företag, med mycket nöjda kunder.
 • Utvecklande roll i en framtidsbransch, samt goda karriärmöjligheter.
 • Goda förmåner, sjukvårdsförsäkring, friskvård och fina lokaler centralt beläget i Göteborg, eller Västerås. Möjlighet att jobba flexibelt från den plats som passar dig.
OM DIG - ERFARENHETER & FÄRDIGHETER
 • Utbildning på miniminivå M.SC.
 • Du har minst 5 års erfarenhet av produktutveckling.
 • Intresse för ny teknik, innovativa lösningar och god förståelse för produktutveckling och branschen, gärna gentemot industribolag.
 • Du har jobbat med eller i direkt kontakt med simulering.
 • Goda kommunikations- och presentationsfärdigheter.
 • God förmåga att uttrycka dig i skrift och tal på engelska
 • Resultatdriven och ihärdig attityd, med ett starkt kundorienterat fokus.
 • Möjlighet och en vilja att resa i tjänsten; till våra andra kontor och till kunder i Sverige.
 • Nyfiken, lyhörd och med en stark önskan att lära dig nya saker varje dag.
 • Strukturerad och förmåga att planera och prioritera ditt eget arbete.
För att bli en fungerande del av teamet, tror vi att du är en lagspelare som bidrar, inkluderar och inte agerar eller funderar i tystnad. Du använder gärna dig själv och dina kollegors erfarenhet för att snabbt hitta bra lösningar. Du trivs och är som bäst när du träffar kunder och bidrar med värde. Du skapar förtroende i dina kundmöten, där ni diskuterar effektivisering av processer vilka leder till mer lönsam produktutveckling.

EDRMedesos verksamhet bygger på människor och teknik. I den ordningen. Anställda är den viktigaste tillgången när EDRMedeso expanderar snabbt. Vi tror på kraften i olika och vi strävar efter att anställa människor som kompletterar teamet.

Vi söker dig som vill vara en viktig del i ett snabbväxande företag. På EDRMedeso är människor experter och innovativa gällande digitalisering inom teknikområdet. Vi har försett industri- och byggföretag med verktyg, konsulttjänster, utbildning och support i mer än 30 år - och vi letar alltid efter nya sätt att göra det på. EDRMedeso är dessutom en av de största leverantörerna av Ansys programvara över hela världen.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Urval sker löpande och intervjuer genomförs under vecka 26-27 samt 32-33. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt och vid eventuella frågor når du enklast Kajsa via tel/sms: +46735-216531 alt via e-post: kajsa.sanden@salesonly.se. Samtliga ansökningar behandlas konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan!

OM EDRMedeso
EDRMedeso är den ledande leverantören i norra Europa av Digital Labs & Cloud Computing, BIM & Virtual Fabrication. Med en stark närvaro i Norden och Storbritannien tillhandahåller EDRMedeso mjukvarulösningar och konsulttjänster för att implementera verktyg och metoder för innovation och tillverkning. EDRMedeso strävar efter att göra det möjligt för kunderna att få maximal nytta av sin investering. EDRMedeso har för närvarande åtta kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Vidare information, se www.edrmedeso.com.

Sökord: TAM, ”Teknisk, Account Mangager”, ""Technical Account Manager", Account Manager", AM, KAM, "Teknisk AM", Sales, "Sales Manager, "Teknisk KAM", Systemsäljare, Säljare, "SW Säljare", "Teknisk säljare", Säljtjänst, Försäljning, Salesonly, innovation, Simuleringssystem, SW, software, Simulation Innovation, Cad, ITSW, Simulering
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager, Säljsupport, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.