ELLOS Group söker UX-Designer

ELLOS Group söker UX-Designer

Är du en skicklig UX-Designer som vill vara med och revolutionera kundresan online? Har du erfarenhet av e-handel, är kreativ, resultatinriktad och har ett starkt kommersiellt synsätt? - Då har vi den perfekta tjänsten för dig!
ELLOS Group kan erbjuda dig möjligheten att ansluta till ett av Nordens marknadsledande bolag som har en tydlig strategi om att ligga i framkant i att leverera en kundresa i världsklass!


Om Ellos Group
Ellos Group är en ledande e-handelsgrupp i Norden med bolagen Ellos, Jotex och Stayhard. I nära relation med våra miljontals kunder strävar vi ständigt efter att utveckla och erbjuda attraktiva erbjudanden inom mode och hemprodukter för hela familjen. För oss är kunden alltid i fokus. Ellos Group - med huvudkontor i Borås - är verksamt i samtliga nordiska länder. Ellos Group har ca 600 medarbetare och omsätter runt 2 miljarder kronor. Huvudägare är Nordic Capital Fund och Paul Frankenius med Frankenius Equity AB som medinvesterare. Läs mer här; www.ellosgroup.se/sv

Om tjänsten
Som ett led i Ellos Groups fortsatta expansion söker vi en skicklig UX-designer som kommer bli en del av verksamhetens Customer Experience Team. I rollen kommer du axla en för företagets viktig position där du med stort inflytande över dina arbetsuppgifter är med och utvecklar den största e-handeln inom retail i Norden. Ditt övergripande ansvar kommer vara att hantera och arbeta hands-on med att utveckla användarvänligheten av hemsidorna för samtliga brands inom Ellos Group. En viktig del blir att analysera kundbeteende och därigenom driva hypoteser, lösningar och design för att förbättra shoppingupplevelsen för kunderna online. I övrigt kommer dina arbetsuppgifter bland annat att innefatta;
  • Utifrån köpbeteende utveckla idéer och koncept, definiera målgrupper, samt användarscenarion.
  • Driva projekt inom UX för att utveckla och förbättra kundupplevelsen.
  • Utveckla underlag genom både kvalitativ och kvantitativ undersökning.
  • Driva research, konceptdesign, interaktionsdesign, prototyping och användningstester.
  • Följa upp implementering av din design och utvärdera resultatet.
Som en del av teamet på Ellos Group ges du möjligheten att ansluta till ett framgångsrikt och expansivt företag som står inför en häftig och innovativ digital resa där rätt person kommer erbjudas goda utvecklingsmöjligheter.

Din bakgrund
För att lyckas i rollen ställer vi som krav att du har dokumenterad erfarenhet som UX-designer inom e-handel. Du har ett stort, genuint intresse för UX och är skicklig på att identifiera kundernas behov i hela köpresan. Du behärskar Sketch och InVision och erfarenhet av övriga verktyg så som Zeplin, Adobe Suite eller motsvarande ses som meriterande. Din roll kommer fungera som en länk mellan tekniken och affären där du i nära samarbete med verksamheters IT-avdelning är med och tar fram idéer och lösningar för att optimera kundresan. Detta ställer krav på att du har en hög teknisk förståelse samtidigt som du på ett kreativt sätta kan kombinera data med marknadsföring. Vidare kommunicerar du obehindrat i såväl engelska som svenska.

Om dig
Som person är det viktigt att du delar Ellos Groups passion för såväl företaget som arbetsplatsen. För att vara framgångsrik i rollen är du skicklig på att analysera och dra slutsatser samtidigt som du är bekväm i att fatta beslut. Du är affärsdriven, har lätt för att se helheten samt har ett strategiskt och kommersiellt mindset. Vidare är du öppen som person, nyfiken och med energi bidrar till företagets positiva arbetsklimat. Då rollen kräver breda kontaktytor både internt och externt är det viktigt att du är kommunikativ och tydlig i ditt dagliga arbete. Att du är lösningsorienterad samt kombinerar ett högt driv med en stor ödmjukhet ser vi som en självklarhet för tjänsten. Har du dessutom ett stort intresse för företagets produkter och marknad har du alla förutsättningar för att lyckas i rollen.

Ellos Group erbjuder dig
Du ansluter till ett modernt, innovativt och marknadsledande bolag som har ett väldigt gott renommé i branschen. Du ges möjligheten att med korta beslutsvägar vara med och påverka såväl ditt eget arbete som verksamhetens fortsatta digitala utveckling i Norden. Detta är en roll för dig som trivs i en organisation med stora utvecklingsmöjligheter, där alla vill bidra och göra skillnad och där det ges utrymme för flexibilitet och att kunna påverka. Du kommer till ett starkt varumärke med stor stolthet och kvalité genom hela organisationen. Medarbetarna är Ellos Groups viktigaste resurs och tillsammans värnar man om en hög trivsel på arbetsplatsen och arbetar aktivt för ett välkomnande och inkluderande arbetsklimat med tydlig vi-känsla.

Placering & start
Tjänsten är placerad på Ellos Groups huvudkontor i Borås och tillsättning är enligt överenskommelse.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Daniel Hilvardén på telefonnummer 072-6006421 alternativt via mail: daniel@ecommercerecruit.se

Ansökan
Var god att bifoga din portfölj och/eller case studier, som illustrerar dina bästa och tidigare projekt, när du lämnar in din ansökan. Då vi tillämpar löpande urvalsarbete uppmanar vi dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen. Vi ser med stort intresse fram emot din ansökan.
#Ellosgroup #Ellos #uxdesigner #ux #Customerexperience #kundresan #e-handel #e-commerce #e-commercerecruit #jobb #fashion
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, UX & Webbdesign
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 apr 2020 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är specialister på rekrytering inom området e-handel och digitala tjänster. Vi har inte bara mångårig erfarenhet av att rekrytera till just e-handelsföretag, utan vi sitter dessutom rent fysiskt tillsammans med flera olika e-handelsföretag. På denna sida hittar du lediga jobb inom e-handel och digitalt. Vill du ha hjälp med rekrytering så kan du här läsa mer om E-commerce recruit.