Key Account Manager / KAM till Dometic Scandinavia AB, Göteborg

Key Account Manager / KAM till Dometic Scandinavia AB, Göteborg

Miljontals människor över hela världen köper och använder Dometics produkter. De är husbilsanvändare, båtägare, lastbilsförare, campare och friluftsmänniskor. De är alla en del av en växande rörelse som längtar efter frihet och äventyr med en önskan att utforska världen och att vara borta under längre perioder. Vi kallar det att leva mobilt. Vårt uppdrag är att göra det enkelt att leva mobilt.

Key Accout Manager / KAM

Göteborg

Dometic letar nu efter en ny Key Account Manager till Northern Territory-kunderna inom området fritids/rekreationsfordon, då vår nuvarande KAM går vidare till nya utmaningar i bolagsgruppen. Som KAM kommer du ansvara för två stora konton i Sverige och några andra internationella KAM-kunder. Produktsortimentet som du kommer att arbeta med är fasta installationer i fritids/rekreationsfordon. De största produktgrupperna är AC, kameror, kylskåp, mikrovågsugnar, omvandlare samt dörrar och fönster. Försäljningsprocesserna är långa då du kommer att vara med och utveckla framtida fordonsmodeller tillsammans med våra kunder.

Som vår nya KAM förväntas du bidra med ett ökat fokus på utveckling och aktivt identifiera och utveckla framtida affärsmöjligheter hos dessa KAM-kunder.

Du kommer att rapportera direkt till försäljningschef inom området stationerad i Tyskland. Du kommer att utgå från det skandinaviska kontoret som ligger i Göteborg, Västra Frölunda.

Din profil

Vi vill att du är pålitlig, skarp, analytisk samt bra på att bygga och upprätthålla långsiktiga relationer. Du är ödmjuk och trygg i din personlighet samt har en bra affärsförståelse för att skapa intressanta möjligheter för Dometic. Du har även erfarenhet av prissättning och beräkning som är en viktig del. Det är av central betydelse att du alltid kan vara ett steg före för att identifiera nya möjligheter och risker.

Du som söker har:
  • Högskoleutbildning inom relevant område
  • 3-5 års marknadserfarenhet inom B2B Key Account Management, helst inom bil / lastbil / husvagn OEM-kunder
  • Välutvecklade förhandlingskunskaper
  • En beprövad erfarenhet av projektledning
  • Erfarenhet från en internationell matrisorganisation
  • Resvana och trivs med en resande tjänst
  • God affärsengelska- och svenska
Vi erbjuder

En mycket spännande och utvecklande tjänst i ett internationellt och marknadsledande företag med en mycket stark produktportfölj. Vi är ett företag med sunda värderingar och som värnar om våra medarbetare och deras trivsel. Vi erbjuder givetvis marknadsmässiga villkor.

Kontakt

Vi samarbetar med Säljpoolen i denna rekrytering. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Dan Andersson på telefon 0708-12 88 88 eller Kim Storm på telefon 0720-71 13 19.

Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Säljpoolen AB
Sista ansökningsdag 31 dec 2020 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Dometic-koncernen är ett svenskt börsnoterat företag som tillverkar och säljer produkter för främst mobilt boende. De viktigaste fokusområdena är husbilar (husbilar och husvagnar), CPV (bilar och lastbilar) och båtar inom: Klimat, hygien, energi & styrning, säkerhet, sanitet och mat & dryck. Dometic Group bildades 2001 när Electrolux avyttrade sina intressen på fritidsmarknaden till EQT, ett private equity-företag. I november 2015 noterades Dometic på NASDAQ Stockholm. Idag säljs produkterna i mer än 100 länder.

Dometic Group driver 22 produktionsanläggningar globalt i nio olika länder och tillverkar cirka 85% av de produkter som säljs internt.
Gruppen har totalt cirka 8000 anställda och hade 2019 en nettoomsättning på 17 miljarder kronor med en solid vinstmarginal. Det årliga tillväxtmålet för koncernen är 15% och Dometics strategi är inriktad på lönsam tillväxt.
Huvudkontoret ligger i Solna (Stockholm).

Läs mer om oss på www.dometic.com

Sökord: säljare, försäljare, försäljning, utesälj, utesäljare, fältsäljare, fältförsäljning, account manager, key account, KAM