Fleet-chef till Din Bil Göteborg

Fleet-chef till Din Bil Göteborg

Om Företaget

Din Bil Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Porsche Holding GmbH. Din Bil representerar varumärkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda, Audi, Seat och Porsche på de svenska storstadsmarknaderna och vi har totalt ca 2200 medarbetare i hela Sverige. Din Bil region Göteborg sysselsätter i dagsläget ca 450 medarbetare fördelat på 7 anläggningar och ytterligare utökningar är på gång inom de närmsta åren. Vi söker nu en fleet-chef för Volkswagen Göteborg som även har koordineringsansvar för Volkswagen Groups övriga märken. Vill du vara med på en spännande resa med ökad digitalisering och elektrifiering för att möta framtidens behov inom Bilbranschen? Vill du vara med och utveckla vår försäljning med hjälp av en portfölj som innehåller flera av marknadens ledande märken? Då kan det vara dig vi söker!

Som anställd hos oss får du tryggheten av att vara en del i ett stort företag med kollektivavtal samt goda utvecklingsmöjligheter i en kultur präglad av Driv, Integritet och Hållbarhet. Vi erbjuder även mängder av förmåner, bland annat uppskattade personalrabatter och ett generöst friskvårdsbidrag då vi värnar om våra anställdas hälsa.

Om tjänsten

Som Fleet-chef hos oss har du det övergripande ansvaret för KAM-säljarna på Volkswagen Göteborg samt Volkswagen Groups övriga märken. Du förvaltar och utvecklar företagsaffären för våra största kunder och arbetar målmedvetet för att öka kundnöjdheten och marknadsandelarna. I tjänsten ingår att genomföra aktiviteter och marknadsföringskampanjer riktade mot våra storkunder samt att representera Din Bil Göteborg vid olika branschträffar och intresseföreningar. Som Fleet-chef leder, stöttar och coachar du din personal samt ser till att de har rätt resurser och utbildning för att kunna nå uppsatta mål. Tillsammans med märkeschefen sätter du upp mål och utarbetar strategier samt handlingsplaner för din avdelning. Övrigt förekommande uppgifter är att delta vid och säkerställa stora upphandlingar, ha en löpande dialog med KAM-gruppen hos Svenska Volkswagen samt följa upp kundkontakter och kundklagomål inom KAM-gruppen. Du samarbetar frekvent med våra övriga regioner och du rapporterar till Regiondirektör i Göteborg.

Kvalifikationer

Du som söker bör ha varit verksam som ledare minst 2-3 år, antingen som avdelningschef eller arbetsledare, samt vara van vid att leda och fördela arbete på ett professionellt sätt. Är du utbildad säljchef är detta starkt meriterande. För att lyckas i rollen måste du snabbt kunna växla mellan att vara operativ och strategisk. Du har en god förmåga att analysera, skapa konklusioner och utveckla åtgärder utifrån siffror. Vi tror att din tidigare erfarenhet som chef har gett dig förmåga att leda ett team med olika typer av individer, i både med- och motgång, samt lärt dig vikten av att arbeta med såväl hårda som mjuka värden.

I övrigt behärskar du svenska och engelska väl, i såväl tal som skrift samt har god datavana. Du har en mycket god administrativ förmåga och innehar minst B-körkort.

Personliga egenskaper

Vi är på jakt efter en person som kan axla rollen att lyfta oss från en traditionell Fleetorganisation och ta oss till nästa nivå. För att lyckas med detta tror vi att du är en person som kan lyfta blicken och se saker ur ett helhetsperspektiv dvs produkt, finansiering, service, försäkring mm. Du har god förmåga att analysera kundens behov och du tillsammans med ditt team gör det lilla extra för att tillgodose dessa. Vi förväntar oss att du är prestigelös, har en ödmjuk framtoning samtidigt som du är rak, tydlig och målfokuserad. Du är väl insatt i vad det innebär att vara ledare samt att vara ett föredöme även utanför arbetstid. Du är nyfiken på hur dina medarbetare mår samt hur de och verksamheten kan utvecklas, du ser möjligheter i de situationer som uppstår. Vidare är du en lagspelare som jobbar aktivt för ett ärligt och öppet klimat.

Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald samt värdesätter det kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk- och kulturell mångfald tillför en verksamhet.

I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid din personlighet. Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Ansökan

Känner du att detta stämmer in på dig är du välkommen att ansöka senast 21 juli. Din Bil Sverige genomför enligt gällande rekryteringsprocess i samtliga rekryteringar en kontroll av CV/Meritförteckning, vitsord och vandelsprövning innan anställning.

För frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta vår Regiondirektör Henric Sundin på: henric.sundin@dinbil.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Fordon
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://dinbil.easycruit.com/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)