Ekonomiassistent till Dekra, Göteborg

Ekonomiassistent till Dekra, Göteborg

Brightby Bemanning- Meritmind söker nu till vår kund Dekra en ekonomiassistent med start omgående och 6 månader, med möjlighet till eventuell förlängning:

Är du en effektiv, snabblärd person med en känsla för service? Då är detta en fantastisk möjlighet för dig som vill anta rollen som ekonomiassistent på ett spännande företag.

Om rollen

Du kommer tillhöra en ekonomiavdelning med nio medarbetare och bistå organisationen och våra kunder. Här får du insyn i hela ekonomiavdelningens arbete för DEKRAs svenska koncernbolag. Du kommer att jobba i alla våra svenska bolag, DEKRA Sweden, DEKRA Industrial, DEKRA Automotive och DEKRA Quality Management.

Rollen kommer att kunna innehålla uppgifter såsom:
 • Kundmailen - främst i Automotive mot privatpersoner
 • Behjälplig vid hantering av personalutlägg
 • Leasingadministration
 • Viss fakturering
 • Kundinbetalningar
 • Påminnelser/inkassohantering
 • Behjälplig i bokslut
Tjänsten är på heltid med start så snart som möjligt. Kontoret ligger nära en spårvagnshållplats i Gamlestan och det finns även goda parkeringsmöjligheter. Du kommer sitta i fina lokaler med många härliga kollegor!

Vem är du?

Vi tror att du som söker är gymnasieekonom med en YH utbildning inom administration/ekonomi eller är nyutexaminerad och vill få en bra insikt i många uppgifter som kan göras av en ekonomiavdelning. Det är meriterande om du har arbetat med administrativa arbetsuppgifter tidigare. Du bör från start ha goda kunskaper i Excel och är datavan då vi jobbar i flera olika system. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du trivs i en supportande roll och levererar service till våra kunder och ut i organisationen med ett leende. Vi söker dig som vill vara en del i ett team där det är familjär stämning och som tycker det är viktigt att stötta och ställa upp för varandra på daglig basis.

Som person är du ansvarsfull, noggrann och har lätt för att kommunicera, då rollen innebär en del kontakter både inom och utanför organisationen. Rollen är självständig och för att trivas tror vi att du är en person med förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Du är effektiv, har social kompetens och lätt för att se helheten för hur ditt arbete bidrar till hela ekonomiavdelningens arbete.

Om DEKRA

DEKRA verkar för ökad säkerhet inom en rad branscher via oberoende besiktning, provning och certifiering. Sedan start 1925 har vi gjort världen lite säkrare. Idag är DEKRA ett av de mest framgångsrika företagen i världen inom sin bransch. DEKRA lägger ned mycket energi på att deras anställda ska trivas med sina kollegor och sina arbetsuppgifter - att det helt enkelt skall vara roligt att gå till jobbet. Det är trots allt en stor del av din tid du tillbringar på ditt arbete. Läs mer om bolaget på http://dekra.se

Vad erbjuder vi dig?

Då detta är ett konsultuppdrag är du anställd på Brightby och uthyrd som konsult till kunden på ett längre konsultuppdrag. Hos hos på Brightby erbjuds du ett stort utbud av utbildningar och seminarium samt föreläsningar och konsultträffar. Utöver detta har du som konsult, tillgång till ett digitalt utbildningsverktyg för att effektivisera din vardag och få kompetensutveckling på ett enkelt och snabbt sätt. Allt för att du ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll som konsult.

Som konsult på Brightby Bemanning har du en trygg anställning som omfattas av kollektivavtal. Självklart har vi också förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och tillgång till förmånsportalen Benify

Brightby Bemanning:

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda och omsätter en halv miljard. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar kunden med Meritmind-Brightby Bemanning. För mera information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny Österberg jenny.osterberg@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer göras löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Meritmind-Brightby Bemanning arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Sökord; Ekonomiassistent, leverantörsreskontra, Fakturering, Kundinbetalningar Påminnelser, inkassohantering, bokslut
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)