Terminalchef till Göteborg

Terminalchef till Göteborg

DANX har funnits sedan 1992 och är idag ledande inom reservdelslogistik i norden med vårt eget distributionsnätverk i de sju nordiska och baltiska länderna. Vi täcker alla områden av reservdelslogistiken med bland annat in-night distribution, lagerhållning och PUDO-nätverk. Vår kärnverksamhet är in-night leveranser som innebär att vi varje natt levererar reservdelar direkt till mer än 6000 teknikers bilar, flera tusen verkstäder och andra leveransplatser. Utöver distributionen har DANX också 24/7 warehousing för ett antal kunder och partners med leveranser dygnet runt.

Som en del av DANX tillväxt är vi nu på jakt efter en engagerad och prestigelös ledare som är trygg i sig själv. Som terminalchef är din främsta arbetsuppgift att leda och fördela arbetet på terminalen för att säkra att vi når våra mål och bibehåller en bra kvalité gentemot våra kunder. Tillsammans med ditt team och våra inhyrda chaufförer ansvara du för att vi håller våra deadlines och att distributionen går som planerat. Vidare kommer du att vara en viktig resurs till vår platschef där du genom ditt personalansvar driver processer så som budget, rekrytering, personaluppföljning, arbetsmiljö, förbättringsarbete och kommunikation med övriga terminaler.

För att trivas i rollen bör du vara van vid att arbeta i ett högt tempo och ha en förståelse för att mycket kan hända inom logistik- och transportbranschen. Hos oss är aldrig den ena dagen den andra lik, vilket också innebär att du inte kan vara rädd för förändringar. Vi testar tills vi lyckas!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Sedvanligt terminalarbete såsom, godssortering, scanning, truckkörning, lossning och lastning av bilar.
 • Strukturera, planera och hålla ordning.
 • Tids- och kvalitetssäkra att vi håller deadlines.
 • Aktivt jobba med förbättringsarbete.
 • Nära samarbete med platschef samt övriga terminaler och lokationer.
 • Administrativt arbete såsom rapportering, uppföljning och attestering.
 • Arbete i olika interna och externa system.
 • Utveckla och jobba med förbättringar i teamet.

Din profil:
För att lyckas i rollen bör du ha haft någon form av ledaransvar tidigare, vara initiativrik och gilla att ta stort ansvar. Som terminalchef ser vi att du leder med ett gott exempel där du både involverar och inspirerar våra medarbetare. Du brinner för produktion, att leverera resultat och att arbeta mot högt uppsatta mål.

Vidare har du ett närvarande ledarskap och får medarbetare att växa genom att skapa delaktighet och engagemang. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Därutöver är du kommunikativ med en förmåga att skapa tillit och förtroende hos teamet och övriga i organisationen.

Kvalifikationer och egenskaper:
 • Flytande svenska i tal och skrift.
 • Tidigare erfarenhet av terminalarbete.
 • Goda engelska kunskaper i tal och skrift.
 • Truckkort A+B.
 • Ledarerfarenhet.
 • Gillar att driva förbättringsarbete.
 • Grundläggande geografiska kunskaper om Sverige.
 • God datorvana

Meriterande:
 • Tidigare erfarenhet av att hantera farligt gods. Utbildning ADR 1.3.
 • Kunskaper och tidigare arbete med arbetsmiljö.
 • B-körkort.

Om tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 36 timmar i veckan med en inledande provanställning på sex månader. Arbetstiderna är i grunden 16-02 mån-tors men med stort ansvar och en föränderlig miljö krävs flexibilitet för att få produktionen att fungera.

 • Tillträde: Omgående.
 • Lokation: Orrekulla Industrigata 26. Hisings Kärra

Välkommen att ansöka om tjänsten redan idag. Vi tar inte emot ansökningar via mail och urval sker löpande.

Alla eventuella frågor om tjänsten kan skickas till Platschef, Hans Groth på hans.groth@danx.se Frågor kring processen eller DANX som företag kan skickas till HR via HR@danx.se

DANX erbjuder:
DANX erbjuder dig en familjär arbetsplats där du blir en viktig del av vår verksamhet. Vi ser alltid till personalens bästa och lägger stor vikt vid trivsel på arbetsplatsen. Enligt oss skapas framgång genom flexibilitet, engagemang och delaktighet. Alla hos oss har möjlighet att påverka hur vi driver DANX framåt. Vi har en öppen, positiv och fartfylld miljö där vi gillar och arbeta hårt men också ha roligt på jobbet, något vi är övertygade om gynnar både lönsamheten och skapar nöjda medarbetare. Eftersom DANX ständigt växer så finns det stora möjligheter att utvecklas både som person och karriärsmässigt. Det är bara du som sätter gränserna för hur långt du kan nå!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning, Distribution, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.danx.com/
Sista ansökningsdag 14 nov 2022 (41 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

DANX har funnits sedan 1992 och är idag ledande inom reservdelslogistik i norden med vårt eget distributionsnätverk i de fyra nordiska länderna. Vi täcker alla områden av reservdelslogistiken med bland annat in-night distribution, lagerhållning och PUDO-nätverk. Vår kärnverksamhet är in-night leveranser som innebär att vi varje natt levererar reservdelar direkt till mer än 6000 teknikers bilar, flera tusen verkstäder och andra leveransplatser. Utöver distributionen har DANX också 24/7 warehousing för ett antal kunder och partners med leveranser dygnet runt.