DANX AB söker nu trafikledare till vårt Control Tower natt i Göteborg

DANX AB söker nu trafikledare till vårt Control Tower natt i Göteborg

DANX har haft en stor tillväxt de senaste 25 åren, i dag har vi verksamhet i 7 länder i Norden och Baltikum och vår infrastruktur blir hela tiden större och mer komplex. Vi har ökat antalet stora europeiska kunder som inte bara efterfrågar en lokal kännedom utan kräver en stor förståelse för hela deras transportbehov. Vi har därför beslutat oss för att bygga upp ett Control Tower som ska kontrollera och styra hela vår samlade trafik under kvällen och natten, det kommer att göras i DANX lokaler i Göteborg.

Vi söker nu en trafikledare som trivs med att arbeta nattskift, som vill vara en del av en snabb och dynamisk atmosfär, som kan bidra med erfarenhet och kunskap och som vill vara en del av ett team med stort ansvar. Den här gruppen kommer att vara hjärtat i DANX trafiknät.

Du gillar att vara "hands on" när det krävs och är en problemlösare, men kan också använda din analytiska förmåga när det behövs. Du kommer att arbeta med kollegor från hela Norden & Baltikum och ni är alltid flera medarbetare på plats som tillsammans löser de olika arbetsuppgifterna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

· Övergripande ansvar för att övervaka och styra vår nattdistribution.

· Arbeta proaktivt och lösningsorienterat för att förutse och hantera förseningar och andra störningar i trafiken

· Kontrollera och följa upp vår nattdistribution och ansvara för att tidtabellerna hålls

· Informera våra kunder proaktivt om eventuella avvikelser, störningar och förseningar

· Supporta chaufförerna vid frågor

Vi söker en kandidat som:

· Har erfarenhet av transportledning och av transportbranschen

· Hanterar svenska språket flytande i tal och skrift

· Pratar och skriver engelska

· Du skall ha grundläggande IT kunskaper och känna till system och scanners etc.

För att passa in i denna roll skall du vara väldigt flexibel, strukturerad och gilla att ta stort ansvar. Vi vill att du är en positiv, engagerad, nyfiken och en person med eget driv. Du skall ha stor samarbetsförmåga och vara serviceinriktad. Det är viktigt att du har en kommunikativ sida och att du har lätt för att knyta kontakter. För att trivas här behöver du vara stresstålig och klara av att ha hantera många arbetsuppgifter samtidigt då arbetstempot ofta kan vara högt och arbetsuppgifterna varierande.

Välkommen att ansöka om tjänsten via vår ansökningsportal på www.danx.com/career/openpositions, där du bifogar CV och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Vi kommer att ha löpande tillsättning.

Alla ev. frågor kan skickas till Heléne Stuchly, hst@danx.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.danx.com/
Sista ansökningsdag 14 feb 2020 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

DANX har funnits sedan 1992 och är idag ledande inom reservdelslogistik i norden med vårt eget distributionsnätverk i de fyra nordiska länderna. Vi täcker alla områden av reservdelslogistiken med bland annat in-night distribution, lagerhållning och PUDO-nätverk. Vår kärnverksamhet är in-night leveranser som innebär att vi varje natt levererar reservdelar direkt till mer än 6000 teknikers bilar, flera tusen verkstäder och andra leveransplatser. Utöver distributionen har DANX också 24/7 warehousing för ett antal kunder och partners med leveranser dygnet runt.