Private Banker

Private Banker

Är du en utåtriktad relationsbyggare med goda kunskaper i komplexa förmögenhetsfrågor? Då kanske du är vår nya Private Banker i Göteborg!

Private Banking inom Danske Bank i Sverige växer snabbt.
Vi har en position som utmanare i detta segment, vilket gör att kundtillströmningen är mycket hög. Genom att kombinera den stora internationella bankens trygghet med den lilla lokala bankens engagemang, kan vi leverera en tjänst som är unik och skiljer sig från övriga aktörer.

Din roll
Vi växer nu i Göteborg och söker därför en Private Banker. Som
Private Banker inom Danske Bank är du kundansvarig och har ett permanent team av specialister tillgängligt för dina kunder, bestående av kapitalförvaltare och skatterådgivare. Du erbjuder dina kunder en kvalificerad och individuellt anpassad rådgivning baserad på en livsvarig förmögenhetsplan som ger en helhetssyn och genomlysning av kundens samtliga ekonomiska förutsättningar, livssituation, behov och mål. Du tar hand om kundens affär i banken och koordinerar med de specialister som behövs. Förmåga att kunna skapa nätverk och attrahera nya kunder till banken är särskilt viktigt för denna roll.

Du ansvarar för intäkter och lönsamhet inom din kundstock samt kundnöjdhet, underhåll och utveckling av kundens ekonomi. Kvalitet och rätt prissättning genomsyrar det dagliga arbetet.

Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare som brinner för utveckling, både av sig själva och av våra affärer. För dig som tycker om utmaningar och strävar efter att växa inom ditt arbete ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

Vem är du?
För att trivas i den här rollen tror vi att du är social och utåtriktad och vet vad god service betyder för våra kunder. Du bör ha tidigare erfarenhet från eget kundansvar för kunder med större förmögenhet samt historik av att ha byggt upp en egen kundbas. Du är väl insatt i hur de finansiella marknaderna fungerar och har mycket hög kännedom om placeringsprodukter. Du har även kunskap inom övriga områden som kunderna har behov av, som exempelvis allmänna bankprodukter och krediter.

Din vilja att göra affärer är mycket stark och du samarbetar väl med dina kollegor på den egna enheten och övriga enheter inom banken. Med ditt engagemang visar du att vi har marknadens bästa erbjudande till våra kunder. Du har troligtvis en civilekonomutbildning eller motsvarande utbildning inom ekonomi/finans. Du har minst 3-4 års erfarenhet av att arbeta som Privatrådgivare, Kapitalrådgivare, Private Banker eller Kapitalförvaltare och du är licensierad inom SwedSec. För denna roll kan du även ha erfarenhet från arbete med företagskunder som Relationship Manager eller Business Banker.

Är du intresserad?
Vill du vara med och utveckla och bygga framtidens Private Banking? Hör gärna av dig till Regional Head of Private Banking Göteborg, Kasper Gefors via telefon 076-721 65 20 om du har några frågor.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så välkommen in med din ansökan redan idag!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.danskebank.se/karriar
Sista ansökningsdag 27 nov 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Som en av Nordens största banker letar Danske Bank efter rätt personer som vill vara med på vår resa mot att bli den mest tillförlitliga finansiella partnern. Vår ambition är att skapa värde för våra kunder, såväl privatkunder som företag och institutioner. Danske Bank växer snabbt i Sverige, där vi är en utmanare på bankmarknaden, och vi vill därför anställa de mest ambitiösa personerna som vill vara med och bidra till vår drivna och inkluderande kultur. Vårt huvudkontor ligger i Köpenhamn och vi har 19 500 anställda i 16 länder, varav 1 500 i Sverige.