Chef till Large Corporates

Chef till Large Corporates

Är du en inspirerande ledare och relationsbyggare med stor förståelse för affärer? Trivs du i en miljö där du får skapa långsiktiga och hållbara värden för kunder och medarbetare? Har du goda erfarenheter och kunskaper inom företagsfinansiering till större företag? Då är vi intresserade av att träffa dig!

Företagsverksamheten inom Danske Bank Sverige växer stadigt och vi har ett starkt erbjudande till regionens större företag, vilket gör att många kunder är nyfikna på oss och vårt erbjudande. Kombinationen av den stora bankens finansiella förmågor och expertis med den mindre organisationens flexibilitet gör att vi kan leverera en tjänst som skiljer sig från övriga storbanker. För att kunna fortsätta utmana och behålla vår position krävs det ett dagligt arbete som präglas av engagemang för att kundernas behov, kompetens och flexibilitet.

Large Corporates i Göteborg ansvarar för bankens regionala medel och stora kunder i västra Sverige. Enheten består av 18 mycket engagerade och målmedvetna medarbetare. Som chef ansvarar du för ledning, uppföljning och stöd till de kundansvariga. Du inspirerar och stöttar de kundansvariga med allt från förberedelser till genomförandet av de lösningar som skapar värde, både för kunden och för banken. De kunder vi ansvarar för har ofta en helbanksrelation med oss vilket innebär behov inom hela spektrumet, från bank- och kapitalmarknadslösningar, placeringslösningar, internationell cash management till börsintroduktioner och förvärv.

Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare med drivet att utveckla sig själva och våra affärer. Som ledare i Danske Bank inspirerar du dina medarbetare att lyckas och hjälper dem bygga en karriär i banken. För dig som vill utvecklas som ledare ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som vi ger dig allt stöd du behöver för att lyckas i din roll. Vi erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö med engagerade team, där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

Vem är du?
För att trivas i den här rollen tror vi att du är social, utåtriktad och har god känsla för vad kunder upplever som god service. Du har flera års erfarenhet från ledande befattning inom finanssektorn eller motsvarande från en finansavdelning på ett större företag som givit dig en mycket god förståelse för den svenska företagsmarknaden. Ditt intresse för att vara ett ansikte utåt, förmåga att skapa relationer och bygga kontaktnät inom det lokala näringslivet kommer att värderas högt. För dig är det viktigt att skapa långsiktig tillväxt och göra sunda och hållbara affärer. Du samarbetar väl med kollegor för att hitta de bästa lösningarna och tror på ett ledarskap präglat av tydlighet, mångfald och inkludering. Vi söker dig som ser möjligheterna i rollen och har drivet som gör att vi kan fortsätta utvecklas.

Dina ledaregenskaper och tidigare erfarenheter är viktiga och vi ser också att du har en akademisk examen inom ekonomi. Licensiering inom SwedSec har du sedan tidigare eller är motiverad till att skaffa dig väl på plats hos oss.

Är du intresserad?
Vid eventuella frågor kring rollen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Magnus Törnbrink, Head of Medium Corporate, +46 (0)752-48 41 34, Banking Sweden.

Vi ser fram emot din ansökan!

Skicka ansökan och CV senast 2019-11-24.
Mer info

Om arbetsgivaren

Som en av Nordens största banker letar Danske Bank efter rätt personer som vill vara med på vår resa mot att bli den mest tillförlitliga finansiella partnern. Vår ambition är att skapa värde för våra kunder, såväl privatkunder som företag och institutioner.

Danske Bank växer snabbt i Sverige, där vi är en utmanare på bankmarknaden, och vi vill därför anställa de mest ambitiösa personerna som vill vara med och bidra till vår drivna och inkluderande kultur. Vårt huvudkontor ligger i Köpenhamn och vi har 19 500 anställda i 16 länder, varav 1 500 i Sverige.