Junior administratör till DHL Express

Junior administratör till DHL Express

Är du på jakt efter din nästa utmaning inom administration? Kanske med inriktning mot just logistik och tullärenden? DHL Express är världens ledande leverantör av internationella expresstransporter och nu söker de dig som vill vara med och måla världen gul. De söker nu flera nya administratörer till DHL Express i Landvetter. Varmt välkommen med din ansökan!

Om vår kund

DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är "logistikbolaget för hela världen". De erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 275 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan.

DHL har fem år i rad utsetts till "Top Employer" och även fått den svenska utmärkelsen "Topp 100 mest spännande arbetsgivare", och det är givet - hos DHL är det människorna som räknas! De uppmärksammar skillnaden du medför i verksamheten och tillsammans delas stoltheten i deras Internationella Expresstjänster. Ta chansen att bli en del av DHLs stjärnteam!

Customs Clearance Production Unit (CCPU) på Landvetter är en specialistavdelning för in- och utförtullning av samtliga DHL Express tullpliktiga sändningar. Teamet består för närvarande av ca. 40 medarbetare indelade i två grupper: Import och Export.

Dina arbetsuppgifter

Alla DHL Express kunder är lika viktiga och därför är service, kvalitet och snabbhet viktigt i alla delar av arbetet. I rollen som administratör är du en del av importteamet och arbetar med importförtullningar samt olika former av rapporteringar, i främst programmet Emma Systems.

Några av dina främsta arbetsuppgifter kommer bestå av:
  • representera DHL Express i varje kontakt såväl internt som externt
  • agera kundvårdande
  • hantera importförtullningar
  • arbeta med uppföljningar
  • arbeta med olika former av rapportering i olika datasystem
Det absolut främsta arbetet kommer att vara administration och hantering av tulldeklarationer.

Villkor:
Omfattning: Heltid.
Anställningsform: Visstidsanställning.
Arbetstider: Måndag till fredag, kl. 05:00-13:30.
Placeringsort: Landvetter.
Start: Mitten på september.

Din profil

För att lyckas i rollen som administratör hos DHL Express bör du ha god känsla för service, vara noggrann och ta ansvar i ditt arbete. Du är en god kommunikatör med hög social kompetens. Vidare krävs en god organisationsförmåga, vana av att arbeta flexibelt samt att kunna ta egna beslut. Vi värdesätter också att du kan hantera ojämn och bitvis hög arbetsbelastning då arbetet stundtals består av högt tempo. I teamet arbetar man mycket i samarbete med varandra på ett prestigelöst sätt, vilket innebär att vi letar efter en lagspelare som värdesätter en god relation gentemot sina kollegor.

Kvalifikationskrav:
  • God IT vana.
  • Minst gymnasieexamen.
  • Kunna tala och skriva flytande på både svenska och engelska.
Vidare ser vi att du har goda erfarenheter av administrativt arbete, och har du dessutom erfarenhet av just tulldeklarationer ses det som meriterande. Även erfarenhet av Emma Systems är väldigt meriterande i denna process. Då DHL Express ligger vid Landvetter flygplats är det av vikt att du har möjlighet att ta dig dit utan problem.

Låter detta som något för dig? Skicka in din ansökan redan idag!

Sökord

Administration, kundservice, admin, tullhantering, tulldeklarationer, deklarationer, Landvetter, heltid, logistik, transport, DHL, tull
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av AB Effektiv
Sista ansökningsdag 31 okt 2022 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra kärnvärden Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

För den här tjänsten kommer du inledningsvis få en anställning via Effektiv och vara uthyrd som konsult till DHL Express i sex månader med god chans till förlängning och övertag.