Cykelkurir till DHL Express

Cykelkurir till DHL Express

Trivs du med ett fysiskt arbete och letar efter din nästa utmaning på cykel? DHL Express i Landvetter söker nu cykelkurirer som vill arbeta i centrala Göteborg på elcykel och utgå från deras kontor i Nordstan. Hos DHL går allt fort och du kommer att chans att utmanas och utvecklas. Låter detta som något för dig? Tveka inte att höra av dig till oss!

Din framtida arbetsgivare

DHL Express är världens ledande leverantör av internationella expresstransporter och nu söker de dig som vill bli en i teamet och måla världen gul. På DHL Express Landvetter hanteras försändelser från hela världen. De har terminalverksamhet och distribution och är ca: 180 personer som arbetar med att hantera allt från att sortera paket, införtulla paket, köra kurir och skicka export. De vardagliga utmaningarna består av att hantera samtliga paket samma dag och varje paket är tidskritiskt. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning.

DHL Express utsågs år 2021 till värdens bästa arbetsgivare av organisationen Great Place To Work - hos DHL är det människorna som räknas! Här uppmärksammas skillnaden du medför i verksamheten och tillsammans delas stoltheten i de Internationella Expresstjänsterna. Du erbjuds ett roligt jobb med grymma kollegor och möjligheten till personlig och yrkesmässig utveckling.

Vad erbjuder en dag hos företaget?

Att arbeta som cykelkurir hos DHL innebär att du hanterar leveranser och upphämtningar av paket och försändelser hos kunder i ditt område. Du är ansiktet utåt mot kund och ansvarar för att leverera kundbemötande av rang samt säkerställa att rätt dokumentation finns för de försändelser du hanterar. Du kommer att arbeta självständigt under dina rutter, med ett självklart stöd av kollegor och trafikledning vid behov.
Du är en självklar ambassadör för DHL Express och utför arbetet enligt givna instruktioner och processer. I arbetet kan tunga lyft förekomma. Arbetstiderna är 9:30 - 18:30.
Observera att du kommer att tillhöra teamet i Landvetter men utgå från Nordstan i Göteborg. Det finns möjlighet att på varierande schema även köra budbil varannan vecka, detta kräver då B-körkort i minst 2 år. De dagar du är schemalagd med bil som fordon utgår du från DHL Express Landvetter.

Vem är du?

Vi söker nu dig som älskar ett högt tempo och att sätta kunden in fokus. Du förstår att arbetet som cykelkurir är mer än bara ett chaufförsjobb - det är ett jobb där du bygger relationer. Du känner stolthet över ditt jobb, din uniform och den eldrivna cykeln som du kör. Du är prestigelös och vill ha roliga kollegor som alltid ställer upp. Alla våra kunder är lika viktiga och därför är kundservice, kvalitet och snabbhet viktigt i varje kundkontakt.

Krav:
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
  • Avslutad gymnasieutbildning eller likvärdigt
  • Godkänt utdrag ur Polisens belastningsregister
  • Godkänd säkerhetsprövning då du kommer att arbeta inom säkerhetsklassat område, detta utförs av Effektiv & DHL Express
Meriterande:
  • Körkort B i minst 2 år
  • Tidigare vana av arbete som kurir, via cykel eller bil
  • Vana från annat arbete inom kundservice
Låter detta som något för dig? Skicka in din ansökan idag, intervjuer och tillsättningar kommer att ske löpande.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss. Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord

Kurir, Chaufför, Budbil, Cykelbud, Heltid, Landvetter, Nordstan
Mer info
Kontaktperson Hanna Gadzo
Email Mejla Hanna Gadzo
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Chaufför
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av AB Effektiv
Sista ansökningsdag 31 okt 2022 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra kärnvärden Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

För den här tjänsten kommer du inledningsvis vara anställd via Effektiv och uthyrd som konsult till kundföretaget med chans till förlängning/övertag av kund.