Senior Financial Accountant till Göteborg

Senior Financial Accountant till Göteborg

Vill du arbeta i en internationell miljö i logistikbranschen med kollegor i hela Europa? Nu söker vi en Senior Financial Accountant till vår kund i Göteborg med start omgående. Detta är ett konsultuppdrag som passar dig som vill arbeta som underkonsult eller för dig som vill testa på konsultrollen där du blir anställd hos oss på A-Talent Finance. Uppdraget pågår under 4-6 månader med möjlighet till fast anställning hos kund efter perioden.

Ansvarsområden

Som Senior Financial Accountant har du bland annat fullt ansvar för att den månatliga IFRS rapporteringen slutförs i rätt tid med högsta kvalitet. Du sköter bokslut, skatteberäkningar samt upprättar och dokumenterar årsredovisningar i samarbete med revisorer. I arbetet ingår även att förbättra och säkerställer redovisningsrutiner, interna kontroller och processer samt säkerställer efterlevnad av skatte- och momsregler. Du ansvarar även för att balanskonton är korrekt avstämda och dokumenterade. Du kommer ingå i ett team av sex redovisningsekonomer som ansvarar för de finansiella rapporterna för totalt 11 bolag inom koncernen. Du rapporterar till redovisningschefen i Göteborg.

Erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom och har minst 5 års erfarenhet från liknande befattning och gedigen erfarenhet inom ekonomi- och redovisningsområdet. Du har mycket goda kunskaper i MS Office och behärskar Excel på avancerad nivå. För denna roll krävs det mycket god svenska och engelska i tal och skrift. Är du duktig på system och har erfarenhet av systemimplementering är det ett plus.

Din profil

Som person ser vi att du är analytisk och systematisk i ditt arbetssätt. Du uppskattar varierande arbetsuppgifter och tycker om att ta ansvar och arbeta självständigt. Rollen erbjuder samtidigt många kontaktytor vilket också ställer krav på god kommunikativ förmåga. Vidare ser vi gärna att du vill bidra till en god stämning på arbetsplatsen och har ett sinne för humor.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder en attraktiv roll i ett stort framgångsrikt frakt- och logistikföretag. Du kommer sitta på ett trevligt kontor med 6 härliga redovisningsekonomer till kollegor med närhet till havet i Göteborg.

Ansökan

Varmt välkommen in med din ansökan! För frågor vänligen kontakta Johanna Ekman på A-Talent Finance, johanna.ekman@afinance.se.

A-Talent Finance är ett specialiserat rekryterings- och konsultföretag inom ekonomi och finans. Vi som arbetar här är själva ekonomer eller har en personalvetenskaplig bakgrund, med mångårig professionell erfarenhet från ekonomiområdet. Det innebär att all vår kunskap och erfarenhet finns samlad inom detta område, liksom hela vårt nätverk.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (7 dagar kvar)