Operations Manager DFDS Logistics Services

Operations Manager DFDS Logistics Services

Skulle du trivas på ett händelserikt arbete med bred variation och med stort ansvar? Är du en driven och erfaren chef med en bakgrund som trafikledare?

Då kanske detta är intressant för just dig! På DFDS Logistics Services söker vi just nu en chef för vår operativa verksamhet!

Om bolaget
DFDS Logistics Services är ett åkeri beläget i Arendal i Göteborg som är i drift dygnet runt fem dagar i veckan. Bolaget sysselsätter omkring 200 personer, varav 160 heltidsanställda där 150 är lastbilschaufförer och 10 är tjänstemän. DFDS Logistics Services är en del av DFDS koncernen och ett av sex svenska bolag. DFDS har levererat logisklösningar till kunder i över 150 år varav DFDS Logistics Services har varit en del av koncernen i ca fem år. DFDS Logistics Services är främst en logistikpartner till kunder inom Automotive-segmentet, såsom Volvo Cars och Volvo AB och distribuerar bland annat produktionsmaterial sekvenserat till fabrikerna i Torslanda samt Tuve.

Bred roll med stort ansvar
Som Operations Manager på DFDS Logistics Services är du en nyckelspelare vars främsta uppgift är att säkerställa den dagliga operativa driften. Arbetsuppgifterna består bland annat i att resursplanera, följa upp avvikelser och att kommunicera med våra kunder.

I rollen leder du ett team med 6 personer där ni tillsammans fördelar det dagliga arbetet för 150 chaufförer. Genom att vara en coachande och lyhörd ledare utvecklar du dina medarbetare och ger dem vägledning i sina dagliga arbetsuppgifter.

Du ansvarar vidare för att kontrollera att gällande lagstiftning, säkerhetsrutiner och policys efterlevs, samtidigt att ständig förbättring av arbetsmetoder eftersträvas. Då du i denna roll har ett övergripande ansvar för vår operativa verksamhet, är det viktigt att du har förmågan att se helheten och kan utföra de prioriteringar som verksamheten kräver. Rollen innefattar arbetsmiljöansvar och personalansvar.

Som chef för den operativa verksamheten på åkeriet ingår du i vår ledningsgrupp. Du kommer arbeta tätt tillsammans med bolagets övriga funktioner vilket ställer krav på god samarbetsförmåga.

Vår Operations Manager utgör viktig kontaktyta för våra kunder och en pusselbit för att bibehålla goda kundrelationer. I rollen arbetar du för bygga förtroende och skapa goda transportlösningar och på så vis gynna långsiktiga kundrelationer. Du har även ett stort ansvar för att åtaganden mot kund genomförs effektivt och genomsyras av hög kvalitet.

Din profil
Vi tror att du som söker denna roll har högskoleexamen inom relevant område, exempelvis inom logistik eller teknik. Vi tror även att du har arbetat inom transport och logistik i minst 5 år och har haft en ledande funktion. Det är meriterande om du har arbetat med att leda projekt och kan visa på genomförda bestående förbättringar som du har genomfört.

Vi söker en strukturerad och driven person med utmärkta kommunikationskunskaper. Det innebär att du är tydlig i din kommunikation, både internt och externt, samt kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det är av stor vikt att ditt ledarskap präglas av lyhördhet, engagemang och en stor förståelse för hur viktigt det dagliga mötet med olika personligheter är. Vi söker dig som på ett naturligt sätt får människor att känna sig sedda och respekterade!

Du bör ha goda IT-kunskaper och mycket goda kunskaper i Officepaketet, och då i synnerhet i Excel.

Goda utvecklingsmöjligheter inom ett internationellt logistikföretag

Vi erbjuder ett arbete med bred variation med goda karriärmöjligheter. Du kommer att vara en del av ett växande och dynamiskt företag som är ledande inom sitt område. I denna position får du lära dig, utforska och utvecklas. Positionen som Operations Manager är en språngbräda för en vidare karriär inom DFDS. Att utveckla morgondagens ledare är en viktig del av DFDS strategi!

Ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 20 februari 2020. Urval kommer att ske löpande.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Henrik Ageflod, General Manager DFDS Logistics Services, på 031-586063.
Mer info
Kontaktperson Henrik Ageflod
Telefon 031-586063
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Projektledare, Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 feb 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

DFDS Logistics Services är ett åkeri beläget i Arendal i Göteborg som är i drift dygnet runtfem dagar i veckan. Bolaget sysselsätter omkring 200 personer, varav 160 heltidsanställda där 150 är lastbilschaufförer och 10 är tjänstemän. DFDS Logistics Services är en del av DFDS koncernen och ett av sex svenska bolag. DFDS har levererat logisklösningar till kunder i över 150 år varav DFDS Logistics Services har varit en del av koncernen i ca fem år. DFDS Logistics Services är främst en logistikpartner till kunder inom Automotive-segmentet, såsom Volvo Cars och Volvo AB och distribuerar bland annat produktionsmaterial sekvenserat till fabrikerna i Torslanda samt Tuve