Redovisningsansvarig till DFDS

Redovisningsansvarig till DFDS

Har du bred kunskap inom redovisning och drivs av att effektivisera processer och arbetssätt? Är du driven, ansvarsfull och kommunikativ? Här är chansen till en spännande roll i ett internationellt företag med höga ambitioner! DFDS i Sverige har haft några fantastiska år men trots det har resan bara börjat. Vi söker nu en redovisningsansvarig som vill vara en del av ett prestigelöst team med högt i tak och som tillsammans arbetar mot utmanande mål. Sök tjänsten och följ med på vår spännande resa framåt!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Redovisningsansvarig på DFDS kommer du att vara med och säkerställa att den månatliga IFRS-rapporteringen är klar i rätt tid och att den har högsta kvalitet. Du kommer att ha ett tätt samarbete med bolagets Finance Service Center i Polen. Du rapporterar till Finance Manager och är placerad på vårt kontor i Göteborg.
  • Övergripande ansvar för redovisningen samt stötta och medverka i månads-, kvartals-, och årsbokslut.
  • Proaktivt identifiera, driva och utveckla bolagets redovisningsprocesser.
  • Samarbeta med Finance Service Center i Polen för att säkerställa att deadlines och kvalitet uppfylls i den finansiella rapporteringen.
  • Delta i implementering och uppdatering av nytt IT-system.
Din profil:

Vi tror att du är civilekonom och har minst 5 års kvalificerad arbetslivserfarenhet inom finans och redovisningsområdet, kanske har du en bakgrund som revisor. Du kommer att agera lokal redovisningsexpert och hantera redovisningstekniska frågor. Det är därför viktigt att du är en duktig redovisare och har god förståelse för redovisningsprocesser. Du är en framåt och självgående person som drivs av att förbättra och vidareutveckla processer och arbetssätt. Vi tror du har en förmåga att skapa goda relationer, är förtroendegivande och analytisk.
Vi värdesätter att du är en prestigelös och kommunikativ lagspelare som levererar med hög kvalitet. Du har ett bra affärssinne, är logisk och du har en förmåga att sammanlänka operativt arbete med strategiska mål och visioner. Bra teamwork och ett gott företagsklimat är något du värdesätter högt. Vi förutsätter att din engelska är mycket god både i tal och skrift samt att du är van vid att arbeta i Excel.

Organisation:

DFDS provides shipping and transport services in Europe, generating annual revenues of EUR 1.9bn.
To over 8,000 freight customers, we deliver high performance and superior reliability through shipping & port terminal services, and transport & logistics solutions.
For six million passengers, we provide safe overnight and short sea ferry services.
Our 8,000 employees are located on ships and in offices across 21 countries. DFDS was founded in 1866, is headquartered in Copenhagen, and listed on Nasdaq Copenhagen.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar DFDS med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 eller via elin.antonsson@mpya.se alternativt Linda Målberg på telefon 0733-807788 eller via linda.malberg@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Hemsida https://mpyafinance.se
Sista ansökningsdag 29 apr (38 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden!