Business Controller till Continental, Göteborg

Business Controller till Continental, Göteborg

Continental Däck AB söker en Business Controller med fokus på utveckling av affären och verksamheten. Continental har som ambition att ligga i framkant vad gäller digitalisering och du kommer att vara drivande i detta arbete. Du ingår i en ekonomiavdelning om 6 personer och kommer att arbeta särskilt nära Financial Controller och Ekonomichef.

Arbetsbeskrivning
Som Business Controller kommer du att arbeta affärsnära och med fokus på lönsam styrning av organisationen. Du har ett tätt samarbete med både ledningen och försäljningsorganisationen och är involverad i affären på alla tänkbara sätt. Du arbetar såväl med proaktiva analyser och kundstrategi som aktuella Business Case och utveckling av befintliga affärer/avtal. Continental arbetar med komplexa prismodeller och med olika typer av kunder vilket gör arbetet intressant och utmanande. Du kommer i rollen att:
 • Arbeta med aktuella Business Case och stötta ledning med beslutsunderlag
 • Ha en rådgivande och stöttande roll till försäljningsorganisationen gällande både strategiska frågor och befintliga kundavtal
 • Analysera och utveckla prismodeller/bonusmodeller
 • Arbeta med kundstrategi, segmentering och lönsamhetsutveckling
 • Arbeta med processutveckling både inom ekonomiavdelningen och i försäljningsorganisationen
 • Delta i nordiska och centrala projekt
 • Stötta i årlig budgetprocess och säkerställa att den följer strategiskt uppsatta mål
 • Säkerställa kvalitet i rapportering på månadsbasis (i tätt samarbete med Financial Controller)
 • Arbeta med digitaliseringsprojekt och AI
Vem är du?
Vi tror att du som söker lockas av att tänka nytt och av att utmana befintliga strukturer och processer. Du använder dina kunskaper och erfarenheter för att utveckla och optimera affären. Vi tror att din bakgrund innefattar:
 • Utbildning inom ekonomi/industriell ekonomi från högskola/universitet
 • Minst två års erfarenhet från kvalificerad roll som Business Controller eller likvärdigt där du bidragit till utveckling och ökad lönsamhet
 • Erfarenhet av att arbeta i försäljningsorganisation med komplex prisstruktur
 • Erfarenhet av att arbeta med processutveckling och av att själv sätta strukturer
 • Hög IT kunskap, mycket goda kunskaper i Excel och Power BI/annat BI verktyg
 • Krav på flytande svenska och engelska i både tal och text
Som person är du affärsorienterad och utvecklingsfokuserad. Det är en drivkraft hos dig att lösa problem på nya sätt och att hitta nya, smartare sätt för att öka lönsamhet. Du har en analytisk sida och ett strategiskt tankesätt. Vidare har du hög social kompetens, är tydlig och pedagogisk vilket gör att du också kan driva igenom dina idéer.

Vi tror att du har ambitiösa mål och att du genom ditt arbete vill göra skillnad. Continental värdesätter och uppmuntrar personlig utveckling och det är en organisation där många väljer att göra karriär internt.

Välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen samarbetar Continental med Jerrie. Du är välkommen att kontakta rekryteringskonsult Emma Sjösvärd på 0723-085 300 eller Pierre Sander på 0763-413 411 om du har frågor. Du söker tjänsten med CV och personligt brev via www.jerrie.se Urval sker löpande och tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 29e februari.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Continental Däck Sverige AB tillhör Continental AG som en av världens ledande komponentleverantörer till fordonsindustrin. För närvarande har Continental mer än 244 000 anställda och omsätter 44,5 miljarder euro. På den svenska marknaden ansvarar Continental Däck Sverige AB för marknadsföring och försäljning av Continentalgruppens affärsområden personbilsdäck, last- och bussdäck, industridäck och entreprenaddäck. Genom ett fokus på säkerhet i sina produkter ger Continental sitt bidrag till den svenska nollvisionen som är bilden av en framtid med noll olyckor i trafiken. Vi tror att du som söker vill vara med på denna resa!