Certification Administrator till Consilium

Certification Administrator till Consilium

Om tjänsten:
Nu söker vi efter en Certification Administrator till Consilium Marine & Safety på Ringön. I denna roll kommer du att arbeta med administration som rör certifieringar och dokumentation för produkter i Consiliums sortiment. Bolaget utvecklar säkerhetssystem för brand-och gasdetektering, där samtliga produkter behöver ha rätt certifikat godkända för att kunna säljas på marknader världen över. Det blir din uppgift att vara huvudkontakt för myndigheter och klassningssällskap i all dialog som rör dokumentation och certifiering av dessa produkter.

Du kommer att arbeta efter en redan uppsatt tidplan som innefattar deadlines och utgående certifikat, för att sedan proaktivt och metodiskt verka för att ligga i fas med det administrativa arbetet och få produkterna godkända i tid. Det mesta utav arbetet sker digitalt via respektive certifieringsorgans hemsida, men du kommer även att ha dialog med kontaktpersoner hos respektive organisation via telefon och mail på daglig basis. Du ansvarar även för att ha tät dialog med produktägare internt på bolaget när det kommer till ändringar på produkterna som kräver nya tester och dokumentation för att klara certifieringen.

En typisk arbetsdag kan innefatta att du upptäcker att ett certifikat går ut inom 90 dagar. Du ser till att ta fram och fylla i rätt dokumentation på respektive certifieringsorgans hemsida (information och dokumentation finns tillgänglig i Consiliums databas) och prata med en kontaktperson om det uppstår frågor. Skulle en produkt behöva certifieras på nytt koordinerar du med produktägare för att detta ska bli gjort i tid och återkopplar till din kontaktperson därefter. Du kommer att ha flera certifieringar på ditt ditt bord samtidigt och likaså många kontaktytor på daglig basis.

Sammanfattningsvis kommer du att:
 • Ha övergripande koll på utgående certifikat och nyansökningar som behöver göras
 • Sköta allt administrativt arbete som rör dessa certifieringar och standarder
 • Vara huvudsaklig kontaktperson mot certifieringsorgan som exempelvis Ameican Bureau of Shipping, Lloyd's Register eller Bureau Veritas
 • Koordinera med kollegor som är produktägare när det handlar om ändringar och nya tester
Vi söker dig som:
 • Har en eftergymnasial utbildning inom relevant område
 • Har minst 2 års tidigare erfarenhet av att arbeta i en koordinerande administrativ roll med högt krav på struktur och arbete mot deadline
 • Talar och skriver flytande svenska samt engelska
För att lyckas i denna roll krävs ett mycket starkt ordningssinne och struktur i ditt dagliga arbete. Du kommer att arbeta mot uppsatta tidplaner som inte får fallera då produkterna stoppas från försäljning. Du behöver tycka om att arbeta med administration på ett proaktivt sätt samtidigt som du har god samarbets- och kommunikationsförmåga, både internt och externt.

Om kundföretaget:
I denna roll blir du del av ett team om 9 personer som besitter specialistkompetens och arbetar stöttande mot kollegor i hela världen för tekniska frågor. Gruppen består av personer som arbetat på R&D, applikationsexperter, dokumentatörer och andra experter som är mycket duktiga på sitt område. Det finns mycket kunskap i teamet och det mesta kan du få svar på genom att ställa en frågat till bordskollegan. Tanken är att bygga upp ett team som arbetar med certifiering på sikt, men där denna roll blir den första.

Såhär beskriver Consilium sin verksamhet:

"Consilium Safety Group är en av världens ledande tillverkare av produkter och säkerhetssystem för brand- och gasdetektering inom marin, olja & gas, transport och byggsektorn. Företaget grundades 1912 med fartloggar och idag är vi ett internationellt företag som drivs av innovation. Med 64 kontor i 55 länder erbjuder vi en dynamisk och internationell arbetsmiljö där du kommer att arbeta nära ett team som arbetar för att uppnå verksamhetens övergripande vision."

Läs mer om bolaget och deras verksamhet på hemsidan HÄR.

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag med anställning hos OIO och en ambition om att gå över till en anställning hos Consilium Marine & Safety AB efter 6 månader.

Övrig information:
 • Omfattning: Heltid, kontorstider - flexibelt med hemarbete 1-2 dagar i veckan
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid, dock som längst en månad
 • Placering: Göteborg/Ringön
 • Kontaktperson: Dino Segetalo
 • Lön: Fast månadslön
Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om OIO:
Vår passion är att hjälpa dig till rätt roll och arbetsplats. Vi är samtidigt medvetna om att du är kräsen och väljer med omsorg inför nästa karriärsteg, det skulle vi också göra. Därför arbetar vi dedikerat i rekryteringsprocessen för att lära känna dig och dina ambitioner. Vi tror nämligen att människor på rätt plats har större chans att nå sin fulla potential. Genom schyssta, okrångliga anställningsvillkor samt ett närvarande ledarskap arbetar vi därefter aktivt med ditt engagemang och din utveckling. På så vis strävar vi efter att bli en självklar karriärpartner för dig. We are as picky as you are.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, Assistent, Sekreterare, Koordinator
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 16 dec 2022 (19 dagar kvar)