Passionerad säljare i världsklass till vår Global Sales enhet - är det du?

Passionerad säljare i världsklass till vår Global Sales enhet - är det du?

Hos oss ser vi ständigt framåt och driver gränser för vår försäljning. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning och tillsammans skapar vi försäljning i världsklass!
Vill du vara med på vår spännande resa - ansök redan idag!

Om tjänsten

Consilium Marine & Safety söker nu en coachande säljare som ska ansvara för den globala försäljningen av ett antal produkter inom det marina segmentet. Fokus ligger på befintliga kunder, men rollen innefattar även viss del nykundsbearbetning och präglas av ett nära samarbete med kollegor på Consiliums kontor runt om i världen. Du kommer att vara en del av ett framgångsrikt säljteam i Göteborg, bestående av 10 kollegor som arbetar internationellt mot den marina marknaden.
Med stöd av försäljningsorganisationen ansvarar du för försäljningsstrategi och resultat för brandlarm, gasdetektion och tillhörande övervakningssystem. Du är specialisten när det gäller försäljningsmetoder och relationsskapande, men också konkurrenter, priser och marknadsrörelser. För att vara framgångsrik i den här rollen behöver du även ha god kännedom om produkterna inom ditt segment. Rollen har en tydlig säljledningskaraktär där du coachar och samarbetar med säljare på Consiliums utlandsbolag och deras marknadsaktiviteter mot slutkund. Som Global Sales har du en viktig funktion som länken mellan marknadsbolagen och huvudkontoret i Göteborg, och rollen kräver därför en del resor.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
 • Presentera försäljnings- och strategiplaner för ditt produktsortiment kvartalsvis
 • Tillhandahålla kunskap och coacha koncernens säljare för att framgångsrikt sälja företagets produkter, inklusive försäljningsargumentation, produktens tekniska funktion, konkurrenters sortiment mm, samt kontinuerlig uppföljning i alla steg
 • Se till att överlämning inklusive prognos från försäljning till projektledning överensstämmer med gällande regler och föreskrifter
 • Skriva och presentera offerter
Vem är du?
 • Ingenjörsutbildning, helst även utb inom ekonomi, eller motsvarande
 • Erfarenhet av internationell produktförsäljning och marknadsstrategier
 • Kunskap om brand, gaslarm och övervakningssystem
 • Affärsorienterad med ett starkt kundfokus
 • Resultatdriven med en passion för försäljning
 • Gärna erfarenhet och egenintresse inom säljutveckling och säljledning
 • Kunskap, medvetenhet och nyfikenhet kring andra kulturer
 • Engelska i tal och skrift är ett krav
 • Resebenägen då tjänsten har ca 60-80 resdagar per år
Om verksamheten

Att arbeta på Consilium Marine & Safety innebär att dela en gemensam kultur. En platt organisation som ger dig mer möjlighet att påverka; du får både ansvar och utmaningar. Företagets värderingar handlar om att ge och ta ansvar, alltid hålla kunden i fokus, vara öppen i vad du gör, ha en hög arbetsetik och samarbeta i tvärfunktionella projekt. Man är ett svenskt produktbolag som agerar globalt där samtliga funktioner finns representerade på huvudkontoret i Göteborg. Här sitter man i nyrenoverande lokaler (inkl gym) med utsikt över älven, och erbjuder bl a förmånscykel, kontorsmassage, extra semesterdagar... och en varm och vänskaplig arbetsplats!
''We are one global team'' ''We take responsibility, I take initiatives'' ''We deliver''

(Obs! Urvalsprocessen påbörjas under augusti då även återkoppling sker till samtliga sökande.)
Mer info
Kontaktperson Goce Kostovski
Telefon 0704266010
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 23 aug 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Consilium Marine & Safety är en av världens ledande leverantörer av produkter och system för säkerhet. Produktprogrammet omfattar bland annat brandskydd med detektion av rök, värme, eldsflammor, gas och utsläpp av rökgaser. Dessutom marknadsförs släckningssystem till olje- och gasindustrin samt kraftindustrin. En ledstjärna i Consiliums erbjudande är att bidra till att skydda människor, materiella värden och miljön. Sedan bolaget grundades 1912 har det huvudsakliga målet varit det samma - att rädda liv.