Specialpedagog i ledarroll

Specialpedagog i ledarroll

Om företaget

Nu söker vi en specialpedagog till ett spännande och varierande uppdrag på ett yrkesgymnasium i Göteborg. Gymnasiet tillhör en privat koncern och finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept.

De utbildar bland annat framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker, undersköterskor m fl.

Dina arbetsuppgifter

Som specialpedagog har du ansvar för skolans hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoarbete samt arbetet kring extra anpassningar och särskilt stöd.

Skolan har väl inarbetade rutiner och ett väl fungerande elevhälsoteam. Det är en tjänst med högt tempo och höga krav. Som person måste du vara noggrann men ändå hålla farten uppe. Vi söker en driven processledande specialpedagog som ska leda arbetet och driva processer mot pedagoger för en trivsam och utbildande pedagogisk miljö.

Då detta är en nyckelfunktion för enheten så är det extra viktigt att du är snabblärd, tar initiativ och är självgående - även om det alltid kommer finnas stöd och hjälp att komma igång och hitta rätt vid behov.

Du kommer i din roll som specialpedagog att leda elevhälsoteamets arbete, du kommer leda skolans elevgenomgångar och elevvårdsarbete. Du ansvarar för utbildning, utveckling och coachning av lärarna i deras ledarskap i klassrummet liksom i deras arbete med anpassningar och särskilt stöd. Du ansvarar tillsammans med mentorerna för samtal med elever och vårdnadshavare i frågor som rör deras måluppfyllelse i skolan. Du ansvarar för upprättandet av handlingsplaner för skolans introduktionselever samt upprättande, uppföljning och utvärderingar (tillsammans med rektor) av deras särskilda stödinsatser.

Din profil

Flexibilitet, engagemang, leverera i tid och hög servicegrad med känsla för såväl helhet som detaljer är ledord för tjänsten. Du ska vara öppen och glad samt ha en positiv skol- och elevsyn. Du är rak och tydlig i din kommunikation och kan vara gränssättande (med stort hjärta). Självklart har du som söker även lätt för att samarbeta.

Kvalifikationer
Vi söker i första hand dig som är examinerad specialpedagog, eller har annan specialpedagogisk kompetens som arbetsgivaren finner lämplig. Du bör vara van att genomföra och dokumentera pedagogiska utredningar, upprätta åtgärdsprogram samt utvärdera insatta åtgärder. Ett prestigelöst och lösningsfokuserat förhållningssätt, förmåga att skapa goda relationer samt ett stort intresse och engagemang i arbete med ungdomar. God samarbetsförmåga och förmåga att självständigt prioritera och planera ditt arbete. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Vi önskar en driven specialpedagog där eleven alltid är i fokus och där vi systematiskt arbetar mot att elever ska nå målen.

Ansökan

Är det dig vi söker?
Skicka in din ansökan till oss redan idag! Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen och tillsättning kan ske innan annonstiden löpt ut.
Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb

I denna tillsättning samarbetar skolan med Clockwork Skolbemanning & Rekrytering som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare.

Följ oss:
www.linkedin.com/company/clockwork-skolbemanning www.facebook.com/skolbemanning

Få förslag på tjänster som passar dig.
www.pedagogjobb.nu
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Clockwork elevhälsa finns för Er som behöver stöd i elevhälsoarbetet. Förutom att bemanna och rekrytera personal till elevhälsan kan Clockwork bidra på plats med ett team, likaväl som på distans. Detta område leds av tidigare specialpedagog och skolledare.

Med stora upparbetade nätverk och fokus på hög kvalité har vi snabbt fått förtroende av Sveriges största utbildningsföretag och kommuner.

Vi är inte ytterligare ett bemanningsföretag, vi är Clockwork - och vi kan skola! När ni samarbetar med oss får ni all vår kompetens på köpet.

Läs mer om vår resa på; www.clockworkpersonal.se/skolbemanningochrekrytering