Digital Sales and Marketing Specialist till Göta Energi!

Digital Sales and Marketing Specialist till Göta Energi!

Att välja elavtal ska vara enkelt och smidigt. I rollen som Digital Sales and Marketing Specialist hos Göta Energi är ditt ansvar att optimera vår hemsida, planlägga och genomföra säljande aktiviteter för att hjälpa potentiella kunder att välja Göta Energi som leverantör. Låter det som ett spännande uppdrag? Om ja, är du varmt välkommen med din ansökan till oss!

Om rollen:

Som Digital Sales and Marketing Specialist ansvarar du tillsammans med E-commerce teamet för planläggning, utveckling och genomföring av kommunikation och marknads/säljaktiviteter på våra digitala ytor. Du kommer ha en central roll i det strategiska arbetet av våra digitala kanaler och kommer att forma säljande retorik i både text och bild ihop med en designer genom att exempelvis ta fram erbjudanden, kampanjer och riktade utskick. Här är det viktigt att verkligen förstå hela den digitala kundresan och vara specialist på att komma med förslag och genomdriva förbättringar och ändringar i syfte att öka konverteringsgraden.

Du följer även upp och analyserar utfallet av dina aktiviteter och kampanjer. Kontaktytorna är många då Göta Energi ingår i Fortum-koncernen som är en matrisorganisation. Du kommer till exempel arbeta nära vår Globala E-Commerce Manager samt vara kontaktperson till externa samarbetspartners. Du tillhör ett team med kompetenta och drivna kollegor inom E-commerce och Marketing och rapporterar till Brand and Communication Manager.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Planlägga, genomföra och utvärdera våra digitala aktiviteter/kampanjer
 • Onsite optimering (CRO, growth hacking, A/B-testning m.fl.)
 • Ansvarig för innehåll för webben samt kvalitetssäkra det mot vår varumärkesplattform och kommunikationsstrategi
 • Agera kravställare / beställare till våra online partners
 • Använda data för att anpassa och optimera innehåll som framgångsrikt konverterar kampanjer till försäljning / bygger vårt varumärke
 • Operativt ansvarig för Open Web
Du skall även tillsammans med E-commerce teamet:
 • Agera kravställare / beställare till utvecklingsteam
 • Genomföra dataanalyser och ge strategisk rådgivning
 • Identifiera buggar och affärsutvecklande förbättringar och driva ärenden till utvecklingsteamet
 • Kvalitetssäkra leveranser från utvecklingsteam
 • Skapa rapporter
 • Agera bollplank till Global E-commerce Manager
 • Copy writing
Placering: Heden, Göteborg

Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Omfattning: Heltid

Arbetstider: Göta Energi använder sig av en hybridlösning vilket innefattar 2 dagar på kontoret och 3 dagar hemifrån. Kontorstider (09:00-15:00) med möjlighet till flextid innan och efter de utsatta arbetstiderna, 40 h veckor.

Detta är en direktrekrytering till Göta Energi där vi på Clevry ansvarar för rekryteringsprocessen. Anställningen innefattar en inledande provanställning på 6 månader.

Din profil:

Vi söker dig som innehar en relevant eftergymnasial utbildning inom digital försäljning- och marknadsföring och ett krav för rollen är att du har minst 3 års erfarenhet av marknadsföring och att skapa digitala säljkampanjer. Du innehar erfarenhet från att arbeta i CMS verktyg, growth hacking, CRO, A/B-testning och Google Analytics. Det är meriterande för rollen om du har erfarenhet från e-handel inom B2C i en säljdriven organisation och kunskap i Photoshop och/eller Figma. Det är även meriterande om du arbetat kravställande mot byrå tidigare eller digital marknadsföring med lågintresseprodukt såsom energi, försäkring, bank. Som person ser vi gärna att du är en självgående, driven och engagerad med bred digital förståelse som vågar testa nya saker. Du är en person som också vågar ta hjälp av andra och ha många kontaktytor. Du har ett konverteringsdriv och tycker det är roligt att skriva säljande copy. Du har ett proaktivt förhållningsätt och kan pusha på internt som externt. Du kommer till ett team med mycket driv, härlig energi och god gemenskap. Ett krav är att du framför dig i flytande form i svenska och engelska språket i tal och skrift.

Om företaget:

Göta Energi är del av Consumer Solutions divisionen inom Fortum-koncernen. Fortum är ett europeiskt energiföretag med verksamhet i mer än 40 länder. Vi förser våra kunder med el, gas, värme och kyla samt smarta lösningar för att förbättra resurseffektiviteten. Vi vill involvera våra kunder och samhället i omställningen till en renare värld.

Rekryteringsprocessen:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Göta Energi med konsult- och rekryteringsföretaget Clevry. Vi på Clevry ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Det tar cirka 20 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Clevry kommer svaren gås igenom mer ingående.

Håll utkik i din inbox! Där finner du länk till frågeformuläret.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 (0) 70 417 92 81. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om Clevry

I över 30 år har Clevry legat i framkant för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst.

Följ oss gärna på LinkedIn Clevry Sweden
Mer info
Kontaktperson Sophia Borelius
Telefon 070 417 92 81
Område Göteborgs stad
Yrkesroll CRM, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 21 jan 2023 (55 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

CLEVRY

Lindhagensgatan 74
112 18 Stockholm
08-612 04 90