Key Account Manager

Key Account Manager

Om oss och om rollen - varför bli en del av Circle K?
Det finns säljorganisationer och så finns det säljorganisationer. Vi har designat vår säljorganisation utefter de senaste forskningsrönen och vi utmanar en konventionell bransch genom Challenger Sales metodik och insiktsdriven försäljning där ambitionen är att ge kunden den lägsta totalkostnaden. Vi lever som vi lär, är en starkt värderingsburen organisation och hos oss får du rätt förutsättningar för att lyckas. Hos oss på Circle K möts det bästa av två världar; resultatkultur i symbios med stark sammanhållning och mycket hjärta. Hållbarhet och fossilfrihet ligger högt på vår agenda och tillsammans ser vi möjligheten av att bidra med lösningar och som globalt företag driver vi marknadsförändringar under vårt starka varumärke.

Vi är nu på jakt efter vår nästa Key Account Manager, eller ska vi säga Digital Champion? Vi är nämligen övertygade om att du, precis som vi, har ett starkt intresse för modern försäljning som möter kundernas förändrade köpbeteenden på ett okonstlat sätt. Du ansvarar för att dina 150 kunder inom ditt geografiska område (Västra Götaland och Halland) får maximal utväxling av oss som samarbetspartner, oavsett om det sker genom digitala eller fysiska möten. Dina kunder består av större industrikoncerner, åkerier, stat och kommun samt företag med större fordonsflottor. Som en naturlig del av din vardag som Key Account Manager, identifierar du nya affärsmöjligheter både hos befintliga kunder och hos prospects.

Du utgår från vårt kontor i Gårda och bor med fördel i Göteborg med nära omnejd. Vi ser fram emot att utvecklas tillsammans med dig och få fira dina framgångar!

Om dig
Du är den person man vänder sig till om man vill ha nya perspektiv - visst har du alltid varit sådär härligt osentimentalt innovativ och med förmågan att se nya sätt att lösa kundernas behov? Du håller dig ajour med trender och tendenser på marknaden, utmanar konventioner och går igång på förändring och förbättring. Med ditt skarpa intellekt, ditt analytiska sinne och näsa för att göra business kommer du hos oss få möjlighet att göra lönsamma affärer med högre komplexitetsgrad. Helt enkelt så triggas du av utmaningar och viljan att leverera det bästa resultatet.

Sen får vi ju inte glömma att om det hade delats ut diplom för fingertoppskänsla i affärssammanhang hade du kunnat tapetsera dina väggar - du är ju en social kameleont av rang som är svår att inte tycka om!

I övrigt ser vi gärna att du:
  • Har minst 5 års erfarenhet av uppsökande B2B försäljning med ett bra proven track record
  • Är obehindrad användare av digitala verktyg (om du kommer till sista steget i rekryteringsprocessen ombeds du göra ett digitalt case)
  • Är riktigt vass på Time Management och kan strukturera och planera din tid väl
  • Innehar B-körkort
  • Inte går någon obemärkt förbi - du skapar långsiktiga relationer med såväl kunder, kollegor och andra interna avdelningar
Känner du att det står ditt namn skrivet överallt i denna annons?! Låt oss veta det genom att omgående söka tjänsten bestående av CV och personligt brev. Det går bra att söka tjänsten så länge annonsen är publicerad! Vi ser gärna att du tar dig tid att besvara urvalsfrågorna.

Om oss
Du har förmodligen redan mött oss. Kanske har du stannat till för en kopp kaffe, tankat bilen eller köpt något att äta på resan. I så fall vet du vad Circle K står för; att göra vardagen enklare för människor världen över. Vi har vuxit till ett framgångsrikt globalt företag med mer än 15 000 butiker i 24 länder. Totalt har vi mer än 130 000 anställda som arbetar i våra butiker och på servicekontoret. Vi vill göra det enkelt för våra kunder längs vägen och vi kommer att uppnå detta genom att erbjuda bra produkter och snabb och vänlig service. Det är därför det är så viktigt för oss att vi hittar rätt personer, och det är därför vi gör vårt yttersta för att du ska utvecklas i din yrkesroll. För när du växer så växer även vi!

I dessa rekryteringar samarbetar vi med Kristin Axelsson på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla intervjuer kommer under rådande omständigheter ske via video - med ett fysiskt möte med slutkandidat innan anställning. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 7 dec 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.