Christian Berner söker Redovisningschef, Göteborg

Christian Berner söker Redovisningschef, Göteborg

Christian Berner söker sin nya Redovisningschef som får ett helhetsansvar för koncernens gemensamma redovisnings funktion, samt även redovisningsprocesserna inom koncernen. Redovisningssavdelningen består av en handfull medarbetare men även ett nära samarbete med de övriga ekonomifunktionerna inom koncernen är viktigt för att lyckas i rollen. Som Redovisningschef på Christian Berner är du ansvarig för rapportering samt bokslut och årsredovisningar inklusive den löpande redovisningen, deklarationer och skattefrågor. På sikt kommer du också att ansvara för koncernkonsolideringen. Rätt person har erfarenhet av att genomföra förbättringsarbete av redovisningsprocesser då Christian Berner genomgår en förändringsresa. Redovisningschefen arbetar nära med och rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningschef:
 • Rapportering, extern såväl som intern
 • Personalansvar för redovisningsavdelningen
 • Säkerställa att processer, rutiner, lagar och regler inom finansiella området efterföljs
 • Kontinuerligt analysera och utvärdera ekonomifunktionen, identifiera relevant utbud av tjänster för att möta organisationens behov
 • Ansvara för redovisningsfrågor vid förvärv och integrationer
 • Ansvar för transfer pricing
 • På sikt ansvar för all koncernredovisning och konsolidering av koncernens dotterbolag i
Kvalifikationer och erfarenhet

Du som söker har erfarenhet av börsnoterade bolag och har på så sätt fått god kunskap inom koncernredovisning och IFRS samt är van med att arbeta i en internationell miljö. Du har troligtvis också en akademisk examen inom ekonomi och minst tio års arbetslivserfarenhet inom redovisning. Du har ledarerfarenhet med förmågan att engagera, entusiasmera och utveckla medarbetare. Flytande svenska och goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Rollen kräver ett stort personligt engagemang och en passion för att åstadkomma resultat. Ytterligare bör du ha utvecklat en god analytisk och kommunikativ förmåga under din karriär. Detta för att presentera resultat och implementera åtgärder i organisationen. Din naturliga ledaregenskap tillsammans med din erfarenhet gör att du har förmågan att engagera, entusiasmera och utveckla medarbetare. Det är också meriterande om du är serviceorienterad, smidig och spindeln i nätet gällande frågorställningar inom ekonomi.

Vi erbjuder:

På Christian Berner är det viktig med gemenskap och vikänsla. Hos oss har vi gemensamma fikapauser och vi missar sällan ett tillfälle att uppmärksamma och fira våra framgångar. Hälsa, rörelse och tid för promenader är självklarheter för att vara glad och pigg. Utöver detta så erbjuder vi flexibel arbetstid, friskvård, massage på jobbet, sjukvårdsförsäkring och bra pensionsavsättning.

Om Christian Berner

Christian Berner Tech Tradekoncernen (publ) - noterat på Nasdaq Stockholm, har 120 års erfarenhet av teknisk handelsverksamhet. Vi erbjuder kvalitetsprodukter och systemlösningar med fokus på miljöteknik från europeiska tillverkare till industrier och kommuner i Sverige och övriga Norden samt för värmepannor globalt. Koncernen har cirka 165 medarbetare i hela Norden, och en nettoomsättning på omkring 615 MSEK. Christian Berner Tech Trade AB är huvudbolag för handelsverksamheten, och genom dotterbolagen i Danmark, Finland, Norge och Sverige marknadsförs vårt produktprogram i hela Norden. Mer information om Christian Berner finns på christianberner.se och christianberner.com.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Christian Berner med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Heidi Höyem, 070-5 131622. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstånd, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Redovisningschef, Accounting manager, Financial manager, CFO, Finance manager, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Group accountant, Financial controller, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef, redovisningschef, redovisningsansvarig
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)