Automationstekniker till Christian Berner

Automationstekniker till Christian Berner

OM TJÄNSTEN:
Friday söker för Christian Berners räkning en Automationstekniker till deras Fillflex-team. Här kliver du in i en omväxlande roll där du arbetar i team och självständigt med små och stora projekt. Automationstekniken du kommer att arbeta med baseras runt Fillflex fyllnadsmaskiner där ditt ansvar innefattar programmering, montage, service och driftsättning av maskinerna.

Du kommer att supportera kunder i Norge, Danmark och hela Sverige där driftsättningsprojekt och servicearbeten innebär att du behöver närvara på plats hos kund. Resor sker till största del med bil vilket ställer krav på att du har B-körkort. Du bistår med kunskap i tekniska frågor, utför felsökning, reparation av komponenter samt installation och testning av el-, mekanik-, och pneumatik. Andra arbetsuppgifter innefattar programmering och konfiguration av PLC och frekvensstyrningar.

För att lyckas i rollen ställs det krav på att du har en helhetsförståelse gällande automation, flödes- och pumpteknik. Du behöver också ha grundläggande el-kompetens då man utför felsökning av elektronik. Projekten man arbetar med sträcker sig från standardmaskiner till komplexa kundanpassningar där Christian Berner är specialister på dosering och förslutning. Man gör större delen av förarbetet i projekten lokalt i Mölnlycke för att sedan utföra slutmontering hos kund.

Du kommer till ett bolag med expertkompetens och lång erfarenhet i branschen vilket möjliggör ett stimulerande arbete med mycket frihet under ansvar. Du introduceras till grundkonceptet där man sedan bygger på med praktisk erfarenhet från kundmöten och serviceärenden i syfte att ge en verklig bild av den problemlösning man arbetar med på daglig basis.

Sammanfattningsvis kommer du att:
 • Montage, ombyggnation, driftsättning och provkörning av maskiner, in-house samt ute hos kund
 • Programmering av styrningar/system - PLC, frekvensstyrningar, styr-och reglerteknik
 • Konstruera och designa reglerfunktioner vid produktutvecklingsprojekt
 • Ta fram processbeskrivningar och underlag för manualer
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har relevant teknisk utbildning från YH/högskola inom mekatronik, automation eller styr & reglerteknik alt. motsvarande arbetserfarenhet
 • Har B-körkort
 • Kommunicerar flytande på svenska såväl som engelska i tal och skrift. Tekniska manualer på engelska är en del av dagliga arbetet
Meriterande för rollen är om du arbetat med flödesteknik, livsmedelsproduktion eller automation tidigare

OM KUNDFÖRETAGET:
Christian Berner Tech Tradekoncernen (publ) - noterat på Nasdaq Stockholm, har 120 års erfarenhet av teknisk handelsverksamhet. Vi erbjuder kvalitetsprodukter och systemlösningar med fokus på miljöteknik från europeiska tillverkare till industrier och kommuner i Sverige och övriga Norden samt för värmepannor globalt. Koncernen har cirka 200 medarbetare i hela Norden, och en nettoomsättning på omkring 700 MSEK. Christian Berner Tech Trade AB är huvudbolag för handelsverksamheten, och genom dotterbolagen i Danmark, Finland, Norge och Sverige marknadsförs vårt produktprogram i hela Norden. Mer information om Christian Berner finns på christianberner.se och christianberner.com.

Vi på Christian Berner nöjer oss inte med att tillhandahålla rätt produkter, utan erbjuder tjänster som gör att kunden alltid kan förvänta sig någonting mer. På så sätt förbättrar vi dagligen industrier i hela Norden. Fillflex är vårt eget varumärke för fyllning. Fillflexsystemet är uppbyggt kring en enkel princip och ett egenutvecklat, innovativt styrsystem. Maskinerna kan utrustas med en mängd olika pumpar, utkastare och ventiler. På så sätt finns det alltid en kombination som passar kundens produkter och emballage.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är en rekrytering med anställning hos Christian Berner med Friday Tech Recruitment som rekryterande partner.

STARTDATUM:
Omgående med hänsyn till uppsägning.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid, dagtid
 • Placering: Göteborg, Mölnlycke
 • Kontaktperson: Dino Segetalo
 • Lön: fast månadslön, marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik, Mekanik, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Friday Tech Recruitment
Sista ansökningsdag 31 maj 2021 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?