Interim CFO till Chalmers Ventures

Interim CFO till Chalmers Ventures

Till Chalmers Ventures söker vi nu en interim CFO för ett föräldravikariat. I detta uppdrag får du möjlighet att bli en del av Chalmers Ventures som är en världsrankad inkubator och en av Sveriges ledande investerare i tidiga techbolag.

Uppdraget planeras starta i mitten av november 2022 och pågå till mars 2024 och omfattar 80%. Vi söker dig med minst några års erfarenhet av CFO rollen som en affärsdrivande/affärsutvecklande funktion. CFO ansvarar för bolagets ekonomi, investeringsmedel, portföljhantering, verksamhetsuppföljning och compliance. Rollen ingår i ledningsgrupp och rapporterar till VD. Du leder ett team med business controller, investment controller och jurist.

Din bakgrund
  • Erfarenhet från rollen som CFO
  • Erfarenhet utav investeringsverksamhet mot onoterade bolag.
  • Erfarenhet av att hantera en portfölj av innehav i onoterade bolag
  • Ledarvana
  • Bred kompetens, gärna från litet eller medelstort bolag
  • Erfarenhet av ägarrapportering och styrelserapportering
Som person är du strukturerad, driven och bra på att prioritera. Du kommunicerar på ett enkelt och tydligt sätt till ägare, styrelse, ledning och organisation.

Har du frågor om uppdraget kontakta Birgitta Ödman på 0763-388 777 alternativt birgitta.odman@flipr.se. Vi tar emot ansökningar löpande.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Frilans
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Chalmers Ventures startar vi upp, utvecklar och investerar i teknikbolag. Vi har ett fokus på teknik som kommer från forskning och innovation vid universitet. En stor del av denna teknik är så kallad deep-tech med stor potential att skapa framtida hållbar nytta och impact.

Vi ser att teknik är en avgörande faktor för att vi ska kunna möta de utmaningar vårt samhälle och vår planet står inför. Våra bolag är med och renar vatten från tungmetaller, revolutionerar solenergi i utvecklingsländer, utvecklar ny diagnostik för cancer, skyddar barn på nätet, påskyndar nya läkemedel, bygger jämlikhet och jämställdhet och motverkar multiresistenta bakterier.

Kort sagt så förändrar vi världen genom människor, teknik och investeringar. Vi letar nu efter dig som tillsammans med oss vill vara en del av denna unika resa.

Läs mer på chalmersventures.com