Internationell Trader till Central National Sweden AB, Göteborg

Internationell Trader till Central National Sweden AB, Göteborg

Central National Sweden AB (CN Sweden) upplever en kraftigt ökad efterfrågan på de tillväxtmarknader vi verkar (Afrika och Mellanöstern). För att möta denna efterfrågan söker vi en eller flera nya kollegor till vår säljavdelning.

Om rollen
I den spännande och utmanande rollen som trader på CN Sweden kommer du ha daglig kontakt med leverantörer och kunder runt om i världen. Kunderna finns huvudsakligen i Afrika och Mellanöstern, leverantörerna i Europa, Nord- och Sydamerika samt Asien. Du besöker, bygger goda relationer och förhandlar med de partners och kunder som du ansvarar för i din kundportfölj. Du ingår i ett engagerat och erfaret säljteam på ca 8 personer, men har stort eget ansvar för de affärer du själv driver. Samtidigt finns det alltid stöttning från teamet och övriga kollegor när du behöver bolla svåra frågor och beslut. Du rapporterar till försäljningschefen och har helhetsansvar för dina affärer från offert till kundbetalning via inköp, finansiering, riskbedömning och valutahantering, men självklart med stort stöd från bolagets övriga avdelningar.

Då kunder och leverantörer finns runt om i världen så innebär det en hel del resande till annorlunda och intressanta platser. Du får vara beredd att vara ute ca 40-60 dagar per år, oftast 7-10 dagar per gång. Har du bakgrund från likande roll är det klart meriterande, men vi kommer även lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som säljare hos CN Sweden har man stor möjlighet att utvecklas och växa i sina och företagets affärer samt att på sikt bli aktieägare i bolaget.

Vi söker dig som
För att lyckas i rollen behöver du ha ett stort eget driv, en bra förmåga att förhandla och göra affärer, vara duktig på att hålla ihop komplexa situationer och frågeställningar. Bra om du kan kombinera en analytisk förmåga med förmågan att våga fatta beslut i en entreprenöriell anda. Mycket av arbetet sker tillsammans med andra så du behöver vara trygg i att kommunicera med andra, nyfiken samt prestigelös.

En lämplig bakgrund är om du kommer från liknande arbetsuppgifter på ett annat handelshus, där du arbetat som trader i ett flertal år. En annan kan vara att du saknar erfarenhet från branschen men har erfarenhet från exempelvis trade finance, logistik/fraktförsäljning eller annan försäljning i en komplex internationell miljö. Du kan även komma direkt från högskolan med en examen inom industriell ekonomi eller internationell handel och logistik. Oavsett bakgrund behöver du ha mycket goda kunskaper i engelska och det är klart meriterande om du dessutom behärskar franska på en god nivå.

CN Sweden är ett ungt företag med erfarna, varmhjärtade kollegor i blandade åldrar och med en familjär stämning samt goda personalvillkor i form av fördelaktig pensionslösning, friskvård, sjukvårdsförsäkring etc.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar CN Sweden med rekryteringsföretaget Jerrie. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Martin Dahlberg på martin.dahlberg@jerrie.se alt +46 763-17 07 41. Du ansöker med bifogat CV på jerrie.se. Urval sker löpande så ett tips är att söka tjänsten så snart som möjligt, dock senast den 12 oktober.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 13 okt 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Central National Sweden AB med kontor i Göteborg är ett dotterbolag till CNG Inc i New York som är ett av världens största globala försäljnings, marknadsförings- och distributionsorganisationer med fokus på massa, papper, tissue, förpackningsmaterial samt träprodukter och metall. CNG är ett familjeägt företag med en 135 årig historia inom skogsindustrin och som samarbetar med kunder och leverantörer i mer än 100 länder runt om i världen. Våra långvariga relationer med branschens olika partners har byggt på god marknadskunskap, hög integritet och anpassningsförmåga.