Controller till Castellum i Göteborg

Controller till Castellum i Göteborg

ROLLEN
Som Controller för region väst ingår du i ett mindre finansteam och du rapporterar till stabschef. Ni ansvarar tillsammans för att stödja linjechefer i att utvärdera finansiella prestationer i relation till regionens och koncernens strategi. Det är en bred roll med många kontaktytor och du ett nära samarbete med samtliga avdelningar inom regionen som bl.a. projektutveckling, uthyrning samt teknisk och kommersiell förvaltning.

I din roll som Controller kommer dina arbetsuppgifter bestå bl.a. av;
  • Delaktig i att sammanställa och rapportera regionens prognos och utfall
  • Stödja affärsområdeschefer, projektutvecklare och projektledare i prognosarbetet och den ekonomiska uppföljningen.
  • Analysera och utvärdera regionens resultat och kapitalbindning
  • Skapa relevanta KPI'er och rapporter och presentationsmaterial
  • Upprättande av prognoser och budget
  • Medverka i och leda projekt inom finansområdet
  • Utbilda verksamheten inom ekonomi och uppföljning
  • Implementera gemensamma rutiner och mallar och säkerställa att dessa efterföljs

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med ca 2-4 års yrkeserfarenhet inom ekonomi, företrädesvis med ett par års erfarenhet som controller, alternativt revision. Vi ser gärna att du har arbetat i en verksamhetsnära roll och det är givetvis meriterande om du har kännedom om fastighets- eller byggbranschen. Du är trygg i din kompetens och trivs i kombinationen av strategiskt tänkande och operationella färdigheter. Din analytiska sida är stark och du vill gärna vara en del av att driva utvecklingen av våra finansiella system framåt. Vidare har du ett genuint intresse för att arbeta nära verksamheten. Du uttrycker dig obehindrat, i tal och skrift, på engelska och skandinaviska samt har mycket goda kunskaper i Excel samt lätt för att sätta dig in i finansiella system.


PERSONLIGT

Som person är du drivande och utvecklingsorienterad, men samtidigt ödmjuk, prestigelös och tålmodig inför komplexiteten i verksamheten. Vi ser det som självklart att du har god kommunikationsförmåga och värderar ett naturligt samarbete med medarbetare och intressenter. Du trivs i en roll där du själv förväntas ta initiativ och ansvar för att planera, söka information och prioritera. Vidare är du analytisk och strukturerad och håller en hög kvalitet i ditt arbete.


ANSÖKAN/KONTAKT

Vi samarbetar med rekryteringsföretaget Your Talent i denna rekrytering, ansök på www.yourtalent.se För ytterligare information vänligen kontakta rekryteringskonsult Johan Sjöberg på 0761-709851, johan.sjoberg@yourtalent.se

Vi arbetar med löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 aug 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på 103 miljarder kronor. Vi finns i 14 svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors. Varje dag går 250 000 personer till jobbet i våra lokaler. Vi utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvadratmeter. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighetsbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellum rankas också som det mest jämställda av 600 börsnoterade europeiska bolag av European Women on Boards 2020. Läs mer på www.castellum.se