Redovisningsekonom med koncernrapportering till Castellum AB, Göteborg

Redovisningsekonom med koncernrapportering till Castellum AB, Göteborg

Castellum finns verksamma i fyra regioner. I din roll som redovisningsekonom för en av regionerna arbetar du i team med en kollega där du tillsammans med regionens Chef affärscontrolling har huvudansvar för kvalitet för redovisning och bokslut, samt rapportering av regionen till koncernen. Chef affärscontrolling för regionen sitter lokalt i regionen och har ansvar för resultaträkningen och resultatanalysen. Castellumregionerna består av mellan 60-100-talet bolag. Rollen som redovisningsekonom är placerad centralt på koncernens huvudkontor i Göteborg där du tillhör redovisningsavdelningen med 10 anställda. Ansvarig chef är Teamledaren för redovisning.

Rollen innefattar
  • Bokslut, inklusive skatt
  • Koncernredovisning
  • Rapportering till myndigheter och externa intressenter
  • Aktivt arbeta med ständiga förbättringar inom processerna för redovisning och bokslut
  • Projektredovisning
  • Viss löpande redovisning
  • Delaktig i budget
  • Ansvar för processer och att driva olika projekt inom redovisningsavdelningen
Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet. Du har gedigen erfarenhet och intresse för redovisning, gärna moms- och skattefrågor och har självständig rapporterat koncern. Har du erfarenhet från fastighetsbranschen är det meriterande.

Som person är du strukturerad, noggrann och levererar med hög kvalitet. Du är serviceinriktad och trivs att arbeta tillsammans med andra ekonomer i team. Du är kommunikativ och bra på att skapa goda relationer.

För rätt person väntar en rolig och omväxlande roll. Castellum är ett expansivt företag med hög kompetens, korta beslutsvägar, stort driv och engagerade medarbetare. Vi värdesätter att ha roligt tillsammans och tror att människan utvecklas med uppgifter och förtroende. Vi lever efter värdeord i form av fyra P:n; vi ska vara personliga, passionerade, proaktiva och pålitliga. Castellum har ett uttalat fokus på människor. Det är mellan människor som affären görs, det är där relationen skapas. För Castellum är det också viktigt att vara en samhällsbyggare, ta position i olika städer, vara med och synas framåt, ta ansvar för att bygga samhället och få det att blomstra.

Välkommen med din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Castellum med Jerrie. Välkommen med CV och personligt brev via jerrie.se. För frågor, kontakta gärna Helena Bruman, 0735-40 52 62. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt, men inte senare än den 30 maj.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 30 maj 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Castellum är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag och vårt fokus är att få människor att växa och företag att utvecklas. Varje dag går 250 000 människor till jobbet i våra lokaler i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors. Vi har specialiserat oss på kommersiella lokaler för bland annat kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter och driver vår verksamhet genom 20 affärsområden med drygt 400 medarbetare. Castellum är ett expansivt företag där nytänkande är en naturlig del av vardagen. Vi har bestämt oss för att ligga i framkant, så hos oss är du med och driver utvecklingen framåt.