Lösningsarkitekt till Göteborg

Lösningsarkitekt till Göteborg

Har du erfarenhet av utveckling och arkitektur och vill göra skillnad för våra kunder i deras digitala transformationsresa? Capgemini växer och vi söker en lösningsarkitekt som vill arbeta nära våra kunder och bidra till att realisera deras digitala visioner.

Capgemini är en lyhörd organisation med en familjär gemenskap som erbjuder global kompetens, kombinerat med lokal förankring i svenskt näringsliv. På Capgemini är vi varandra bästa coacher och tillsammans har vi en kunskap och projekterfarenhet som är svår att matcha.

Om rollen
I rollen som lösningsarkitekt på Capgemini arbetar du i en nyckelroll tillsammans med våra kunder, som är några av Göteborgs mest välkända företag. Du kommer att vara drivande i större projekt och åtaganden och ta ansvar för lösningen som levereras till våra kunder. Som lösningsarkitekt kommer du tidigt in i projekten och arbetar med att förstå verksamhetens krav och behov för att omsätta detta till en lösningsdesign som är värdeskapande för verksamheten.

Fokus är att säkerhetsställa att kundens lösning möter de krav som verksamheten ställer och att den tekniskt lever upp till IT-organisationens standarder. Lösningen ska vara optimerad, skalbar och framtidssäkrad.

Som lösningsarkitekt arbetar du tätt med utvecklingsteamet, produktägare samt lösningens intressenter och har ett stort kundfokus. Du kommer arbeta i agila projekt och driva teamet framåt. Du förväntas vara nyfiken och driven av ny teknik och implementera detta i lösningarna.

I rollen kommer du fokusera på våra lokala kunder i regionen. Du rapporterar till en av våra teamchefer och utgår från vårt kontor på Grafiska vägen i Göteborg.

Din profil
Vi söker dig som har
  • Erfarenhet som IT-arkitekt eller liknanden
  • Erfarenhet av att skapa, implementera och dokumentera lösningsarkitektur
  • God förståelse för komplexa IT-landskap
  • God förmåga att kommunicera och förklara komplexa saker på ett enkelt sätt
  • Förståelse för Java, C# eller annat objektorienterat programmeringsspråk
  • Ett agilt tankesätt och viljan att arbeta testdrivet i globala team
  • Relevant akademisk utbildning
Som person räds du inte nya utmaningar och trivs med att arbeta i team med mycket frihet under ansvar. Du är van vid, och vågar, ta beslut samt driva ett team framåt.

Du pratar och skriver engelska och svenska obehindrat. Utöver detta drivs av att arbeta med moderna ramverk, metoder och verktyg inom utveckling, har du även konsulterfarenhet är det meriterande.

Vi erbjuder
Capgemini är en lyhörd organisation som månar om dig som individ och låter dig utvecklas både inom din roll och som person. Vår viktigaste tillgång är våra konsulter och tillsammans kan vi göra skillnad hos våra kunder.

Hos oss är utbildning och vidareutveckling en självklarhet. Vi har en tydlig kompetensutvecklingsmodell som i kombination med utbildningar, certifieringar och projekterfarenhet gör att du tar dig vidare i din karriär hos oss.

På Capgemini arbetar vi globala team där respekt, mångfald och inkludering är viktigt för allas välbefinnande samt för att vidareutvecklas genom att dela expertis och erfarenhet. En sund balans mellan arbetsliv och privatliv ser vi som ett måste för att kunna leverera bästa möjliga värde till våra kunder.

Är du nyfiken på vår kultur och livet på Capgemini? #LifeAtCapgemini visar hur våra värderingar lever inom vår globala organisation. Följ också capgeminise på instagram för att få en inblick i vår vardag.

Ansökan
Urval sker löpande. Har du frågor eller funderingar kontakta gärna Maria Lidgren, Recruitment & Employer Branding Region West, på maria.lidgren@capgemini.com

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.capgemini.se/
Sista ansökningsdag 10 juni 2019 (49 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Som en global ledare inom konsult- och tekniktjänster och digital transformation ligger Capgemini i framkant av innovation för att bemöta sina kunders behov inom molntjänster, digitalisering och plattformar. Med hjälp av sitt 50-åriga arv och gedigna branschspecifika kompetens gör Capgemini det möjligt för organisationer att förverkliga sina affärsmål genom en rad olika tjänster, från strategi till operation. Capgemini sätter människorna i fokus och drivs framåt av övertygelsen att teknikens affärsvärde kommer från och genom människor. Bolaget är multikulturellt med 200 000 anställda i över 40 länder. 2017 redovisade Capgemini globala intäkter på 12,8 miljarder euro. Besök oss på www.capgemini.com. People matter, results count.