Solution Account Manager till Canon Business Center, Göteborg

Solution Account Manager till Canon Business Center, Göteborg

Canon Svenska AB söker nu

Solutions Account Manager / Information Management Specialist till Region Sydväst

Utgångspunkt: Göteborg

Distriktet innefattar Göteborg, Malmö och Helsingborg

Jobbar du idag med B2B-försäljning inom IT-branschen och vill växla upp? Canon växer kraftfullt inom digitalisering och robotisering (RPA) av processer och nu rekryterar vi för att möta vår tillväxt.

Vi söker en specialiserad resurs som ska inrikta sig på att arbeta med företag med minst 70 anställda tjänstemän, med fokus på medelstora och stora företag. I din roll kommer du att rapportera direkt till regionchefen och ingå i "Information Management-teamet" med uppgift att bearbeta och utveckla både nya och befintliga kunder i regionen.

Den digitala transformationen förändrar både individer och organisationers beteende. Kombinationen av ny teknologi och nya tjänster ger våra kunder ökad effektivisering av sina affärsprocesser. Vårt breda och väletablerade produkt- och tjänsteutbud inom, informationshantering samt digitaliserings- och robotiseringstjänster, hjälper företag över hela världen att förädla sina processer, så att de är redo att möta morgondagen.

Arbetsuppgifter

I rollen som Solutions Account Manager / Information Management Specialist kommer du att fokusera på både våra nuvarande och framtida kunder, fokus kommer att ligga på försäljning av Canons breda och väletablerade tjänsteutbud inom robotisering, digitalisering, och informationshantering.

Du kommer att vara ansvarig för att driva affären från ax till limpa där bl.a. aktivt uppsökande försäljning via kundbesök, digitala möten och telefonkontakt blir en del av din vardag, såväl som att sätta dig in i och analysera kundernas processer, utmaningar och behov. I rollen ingår även ansvar för upphandlingar, marknadsaktiviteter, samt upprättandet av affärsplaner.

I dina affärer kommer du bl.a. att ha möjlighet att samarbeta med tekniska specialister, projektledare, BID-team, servicechef, marknadsavdelning och produktchefer för att tillsammans kunna presentera en helhet från Canon. Du kommer att arbeta utifrån uppsatta budgetmål och vi värderar ett resultatinriktat synsätt med fokus på affärer.

Vi erbjuder

Dig en fantastisk möjlighet till personlig utveckling och möjlighet att få arbeta med andra framgångsrika säljare/affärskvinnor/affärsmän i ett marknadsledande bolag. Medarbetarna är grunden för vår framgång och utveckling, därför är vårt viktigaste mål entusiastiska medarbetare. Canon erbjuder en av branschens bästa affärsskolor och personliga utvecklingsprogram (My Canon Journey) där du finner allt från utbildningar inom komplex lösningsförsäljning, företagsekonomi, Business Acumen, produktutbildningar personlig coaching m.m. Allt planeras och baseras på dina behov, arbetsuppgifter och utveckling.

"Min framtidsvision med Canon "Region Sydväst" är att vi i ska vara förstahandsvalet inom våra kärnaffärsområden print, digitalisering och robotiseringstjänster. I dessa områden ska vi vara en av dem som med innovation och kunskap driver marknaden framåt."

Läs mer om vad Håkan har att säga om företaget på https://career.masterhelp.se/canon/svenska-hbg

Kvalifikationer

För att lyckas behöver du ha en hög affärsmässig kompetens samt en god förståelse för hur ett generellt företags olika processer och informationsflöden ser ut, samtidigt som du rör dig obehindrat på alla nivåer hos våra kunder. Du är även van att arbeta utifrån uppsatta budgetmål med ett resultatinriktat synsätt och fokus på affärer. Vi söker dig som:
  • Har gedigen arbetserfarenhet inom B2B-försäljning
  • Erfarenhet från nykundsbearbetning med fokus på större företag
  • Brinner för att driva affärer och för att skapa långsiktiga relationer
  • Har minst ett par års erfarenhet inom IT-/mjukvarubranschen
  • Är van vid projektdriven försäljning mot större företag samt eget budgetansvar
  • Har minst grundläggande erfarenheter kring företagsstruktur och företagsekonomi
  • Mycket goda kunskaper i svenska såväl som engelska samt B-körkort
Någon form av högskoleutbildning eller snarlik eftergymnasial utbildning är meriterande men ej ett krav. Det är starkt meriterande om du har arbetserfarenhet inom ERP-system, processrelaterade system eller liknande, samt har erfarenhet av funktions- och SAAS-orienterad försäljning. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och vi letar efter medarbetare som har en stark vilja och ett mod att uppnå det exceptionella.

Din profil

Du är en kommunikativ och flexibel person som vill göra skillnad för våra kunder. Du är van att ta egna initiativ samt kreativ och erkänt duktig inom ditt område. Du är en lagspelare som uppskattar ditt team och drivs av en nyfikenhet att ständigt utveckla dig själv och din kompetens. Naturligtvis är du intresserad av att utvecklas tillsammans med Canon i syfte att föra dig själv, våra kunder och företaget framåt.

Vi värderar dina personliga kunskaper, kompetens och erfarenhet högt. Vi hjälper dig med hur du skall nå målen, men det är du som genomför insatsen.

Ytterligare information

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Säljpoolen, Peter Nilsson 0708-30 65 43 som vi samarbetar med i denna rekrytering.

Vi ber er vänligen observera att vi i inledande fas arbetar med webbaserade tester från leverantören Master.

Urval och intervjuer sker löpande

Välkommen med din ansökan!

I samband med att du registrerar din ansökan och fyller i dina uppgifter samtycker du till att vi får ta del av dina personuppgifter samt att du läst och accepterat Canon Europas integritetsmeddelande vid rekrytering, https://www.canon.se/terms_and_conditions/recruitment-privacy-notice/.

Your browser does not support the video tag.

Kyosei är Canons företagsfilosofi och innebär kort "att leva och arbeta tillsammans för allas bästa". Med filosofin som ledord arbetar vi för att skapa en arbetsplats som återspeglar mångfald och öppenhet. Du kommer att forma framtiden för ett företag som är starkt, ambitiöst och omtyckt, där människor gör bra saker tillsammans.

Sökord: säljare, försäljare, försäljning, distriktsäljare, regionsäljare, utesäljare, fältsäljare, account manager, KAM, key account, sälj, B2B
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Säljpoolen AB
Sista ansökningsdag 14 apr 2021 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och vi har specialiserat oss på att rekrytera personal inom följande befattningar: säljare, innesäljare, chefer och marknad. Vi tillsätter ca 450 tjänster per år!