Projektchef inom Anläggningsteknik till Cowi, Göteborg

Projektchef inom Anläggningsteknik till Cowi, Göteborg

Vill du driva och leda spännande projekt inom samhällsbyggnadssektorn?

Brinner du även för affärsutveckling och för att vinna nya kunder och uppdrag?

Läs då vidare om denna spännande möjlighet!

Projektchef inom Civil Structures
Broar, tunnlar och marina konstruktioner

För att möta den ökade efterfrågan på våra tjänster vässar vi nu organisationen inom division Infrastruktur i COWI Sverige. Som ett led i detta inrättar vi en ny tjänst som Projektchef inom bro- och anläggningsteknik. På så sätt skapar vi en kraftfull organisation baserad på projektchefer med portföljansvar, som därigenom får stärkt fokus på riskstyrning och projektuppföljning. Eftersom rollen är ny har du stor möjlighet att utveckla tjänsten samt möjlighet att genomföra idéer och arbetssätt utifrån dina egna erfarenheter och tankar.

Lär känna några av våra medarbetare, och läs mer om Johan och Annicka.

Dina arbetsuppgifter
 • Utveckla projektverksamhet och medarbetare i projekten.
 • Leda och utveckla en portfölj med projekt.
 • Leda projektledare/uppdragsledare inom den egna portföljen samt arbeta som mentor och stöd för projektledare samt uppdragsledare.
 • Kontinuerligt följa upp projektens ekonomiska utfall och risknivå.
 • Samarbeta med gruppchefer kring resursplanering i projekten.
 • Utöver arbetet i befintliga projekt samverkar du också med avdelningschefen i att ta fram strategier för utveckling av avdelningens verksamhet liksom dess medarbetare.
 • Att vara delaktig i att ta fram strategier för att leda vårt arbete att knyta nya kontakter på marknaden.
 • Främja samverkan, utveckling och kunskapsdelning mellan och inom divisionens avdelningar.
 • Leda strategiska projekt som uppdragsledare.
Din profil Vi söker dig som har ett stort intresse och erfarenhet av projektledning inom infrastrukturområdet och trivs med att skapa och utveckla affärer inom konsultbranschen. Du är lyhörd för och nyfiken på olika marknadstrender och du motiveras av att använda din erfarenhet, nätverk och kompetens för att identifiera och vinna nya kunder och intressanta uppdrag. Samtidigt är du social person och har en hög servicenivå såväl internt som externt samt kan agera affärsmässigt för att nå goda resultat för COWI och våra kunder. En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har goda ledaregenskaper och har en god samarbetsförmåga. Din bakgrund:
 • Du är etablerad i branschen med ett eget kontaktnät.
 • Du har god erfarenhet av att leda projekt inom konsultverksamhet. Goda kunskaper i ABK och gärna andra kontraktsformer.
 • Du är utbildad civilingenjör alternativt innehar annan akademisk examen.
 • Du behärskar svenska och engelska, muntligt såväl som skriftligt.
Vi erbjuder dig

COWI erbjuder en arbetsplats att trivas på - ett självständigt, utmanande och varierande arbete i en framgångsrik internationell koncern. Hos oss får medarbetarna arbeta i intressanta projekt och med moderna verktyg. COWI är ett stabilt företag med gott renommé som satsar på sina medarbetare och erbjuder möjlighet till delägarskap. Med kontor över hela världen finns det ett upparbetat nationellt och internationellt samarbete som gör det enkelt att samarbeta mellan nationsgränser och dicipliner.

Placeringsort: Stockholm, Göteborg, eller Malmö. Avdelningarna finns representerade i fler orter så vi är flexibla gällande din placeringsort.

Kontaktpersoner

I den här rekryteringen tar vi hjälp av Intenso Teknikrekrytering. Vid frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Nicole Diener 0735-25 86 86 eller Maria Ahlén på 0708-49 02 88.

Ansökan

Urval sker löpande, vi ser därför gärna att du ansöker snarast.

Välkommen med din ansökan! COWI koncernen är en internationell teknikkoncern med ca 6500 medarbetare, i Skandinavien, Europa och Nordamerika samt med representation i Asien och Afrika, varav 1100 medarbetare i Sverige.COWI i Sverige tillhandahåller kvalificerade ingenjörstjänster till privata och offentliga aktörer inom industri, infrastruktur, miljö, byggnad och fastighet, samt projektledning. Vi verkar både inom och utanför landets gränser. COWI Sverige hanterar såväl stora som mindre projekt i alla skeden från idé till drift- och underhållsplanering. Vi arbetar gärna med totalåtaganden.COWI är en av världens ledande konsulter inom infrastruktur och har lång erfarenhet av såväl vägar, järnvägar och flygplatser - som broar, tunnlar och hamnar. Vi arbetar även med tekniska försörjningssystem för naturgas, VA, el, kraft och värme - alltid med hänsyn till behov, funktion, ekonomi, säkerhet och miljö. sökord: Projektchef, projekt, projektledare, säljare, chef, infrastruktur, bro, marina konstruktioner, tunnel.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 30 juni 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.