Affärsutvecklare Anläggningsteknik till Cowi, Göteborg

Affärsutvecklare Anläggningsteknik till Cowi, Göteborg

COWI koncernen är en internationell teknikkoncern med ca 6500 medarbetare, i Skandinavien, Europa och Nordamerika samt med representation i Asien och Afrika, varav 1100 medarbetare i Sverige.COWI i Sverige tillhandahåller kvalificerade ingenjörstjänster till privata och offentliga aktörer inom industri, infrastruktur, miljö, byggnad och fastighet, samt projektledning. Vi verkar både inom och utanför landets gränser. COWI Sverige hanterar såväl stora som mindre projekt i alla skeden från idé till drift- och underhållsplanering. Vi arbetar gärna med totalåtaganden.COWI är en av världens ledande konsulter inom infrastruktur och har lång erfarenhet av såväl vägar, järnvägar och flygplatser - som broar, tunnlar och hamnar. Vi arbetar även med tekniska försörjningssystem för naturgas, VA, el, kraft och värme - alltid med hänsyn till behov, funktion, ekonomi, säkerhet och miljö. Vill du driva och leda arbetet med att vinna nya kunder och uppdrag i en expansiv tid tillsammans med oss på COWI? Läs då vidare om denna spännande möjlighet.

Affärsutvecklare inom Civil Structures
Broar, tunnlar och marina konstruktioner

För att möta den ökade efterfrågan på våra tjänster vässar vi nu organisationen inom division Infrastruktur i COWI Sverige. Som ett led i detta inrättar vi en ny tjänst som affärsutvecklare inom anläggning bro, tunnlar och marina konstruktioner. Vi vill på så sätt skapa en kraftfull organisation med marknadsansvariga chefer med stärkt fokus på nya affärsmöjligheter, vinna prioriterade projekt och relationsbyggande med nyckelkunder. Därför söker vi dig som vill axla en ledande roll som affärsutvecklare hos oss. Lär känna några av våra medarbetare, och läs mer om vad medarbetarna har att säga. Johan: https://www.cowi.se/jobba-paa-cowi/laer-kaenna-vaara-medarbetare/fraan-sminkbord-till-stora-komplexa-byggnaderAnnicka: https://www.cowi.se/jobba-paa-cowi/laer-kaenna-vaara-medarbetare/annika-laegger-tid-paa-teambuilding Dina arbetsuppgifter
 • Driva och leda verksamhetens marknads- och säljarbete.
 • Ansvara över att ta fram strategier för att leda vårt arbete att knyta nya kontakter på marknaden, samt ha kundansvar för utvalda kunder.
 • Leda och delegera anbudsarbetet och ha kontroll över avdelningens samlade mängd anbud.
 • Arbeta fokuserat med att underhålla och utveckla vår plan över prioriterade anbud/affärsmöjligheter samt att utarbeta en vinnarstrategi för avdelningens strategiskt utvalda projektmöjligheter.
 • Arbeta tillsammans med övriga marknadschefer inom verksamheten samt med Infrastrukturs marknadsdirektör för att prioritera och vässa divisionens pipeline och COWIs erbjudande mot kund.
 • Främja samverkan, utveckling och kunskapsdelning mellan och inom divisionens avdelningar.
I denna roll kommer du att rapportera till avdelningschefen, och ni tar gemensamt fram budget för marknads- och säljarbetet som du sedan ansvarar för att följa upp och uppnå. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och gruppen arbetar som en gemensam kraft för att driva avdelningens verksamhet framåt. Rollen erbjuder goda möjligheter att genomföra idéer och arbetssätt utifrån dina erfarenheter och tankar.

Din profil

Vi söker dig som har ett genuint intresse och engagemang för att skapa och utveckla affärer inom konsultbranschen. Du är lyhörd för och nyfiken på olika marknadstrender och du motiveras av att använda din erfarenhet, nätverk och kompetens för att identifiera och vinna nya kunder och intressanta uppdrag. För att lyckas i rollen är du en social person och har en hög servicenivå såväl internt som externt samt kan agera affärsmässigt för att nå goda resultat för COWI och våra kunder.

Din bakgrund:
 • Du har ett väletablerat kontaktnät bland beställare i såväl privata som offentliga organisationer.
 • Du har erfarenhet av offentlig upphandling från konsult, entreprenör eller beställarsidan och därmed goda kunskaper i LOU, ABK mm.
 • Du har goda ledaregenskaper och är bra på att kommunicera.
 • Du är civilingenjör alternativt innehar annan akademisk examen.
 • Du har goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt såväl som skriftligt.
Vi erbjuder dig

COWI erbjuder en arbetsplats att trivas på - En stabil internationell koncern som skapar förutsättningar för en trygg verksamhet och ger möjligheter till kreativitet samt tillväxt. Hos oss får du arbeta i intressanta projekt i balans mellan innovation, projekt och utveckling som skapar möjlighet att leverera bra produkter. COWI satsar på våra medarbetare och erbjuder möjlighet tilldelägarskap. Vi leder i team och är en organisation som främjar samarbete. Med kontor över hela världen så finns det ett upparbetat nationellt och internationellt samarbete som gör det enkelt att samarbete mellan nationsgränser och discipliner.
Placeringsort: Stockholm, Göteborg, eller Malmö. Avdelningarna finns representerade i fler orter så vi är flexibla gällande din placeringsort.

Kontaktpersoner
I den här rekryteringen tar vi hjälp av Intenso Teknikrekrytering. Vid frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Nicole Diener 0735- 25 86 86 eller Maria Ahlén på 0708-49 02 88.

Ansökan

Urval sker löpande, vi ser därför gärna att du ansöker snarast.

Välkommen med din ansökan! sökord: marknadschef, affärsutvecklare, anbudsledare, projekt, säljare, affärsansvarig, marknadsansvarig, sales, chef, bid manager
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 30 juni 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.