Data Engineer med fascination för datadriven utveckling, Göteborg

Data Engineer med fascination för datadriven utveckling, Göteborg

Beskrivning av tjänsten

CGI är en global IT leverantör som levererar högkvalitativ affärsrådgivning, systemintegration och outsourcing tjänster. Vi arbetar sida vid sida med kunder för att omvandla innovation, data och teknik till framgång för dem. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida https://www.cgi.se

Vi genomför idag radikala förändringsprojekt hos företag genom att nyttja teknik för bearbetning av stora komplexa datamängder i syfte att utveckla nya affärsmodeller.
Vi pratar om datadriven utveckling och söker nu dig som fascineras av de nya teknikerna som gör detta möjligt.

Triggar det dig att få använda den senaste Analytics-tekniken för att möjliggöra en agil och datadriven organisation? Vill du jobba med projekt där den senaste tekniken används för att tygla stora mängder data i varierande struktur, flöde och komplexitet. Vill du jobba i projekt tillsammans med erfarna kollegor inom analytics såväl som affärssystem, digitalisering, e-commerce och CRM? Då ska du söka jobbet som Data Engineer i vårt nya Data Advantage-team.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som Data Engineer driver du utvecklingen av tekniska lösningar som gör stora mängder data redo för analys och sökningar.
Du arbetar med såväl strömmande data ifrån IoT-baserade lösningar som ostrukturerad data i alla format. Oftast i väldigt stora mängder, men inte alltid. Vi använder vårt framgångsrika ramverk, Darwin, för automatiserad byggnation av datalager och datasjöar i molnet och kompletterar denna med den teknik som är tillämplig. Detta för att möjliggöra traditionell analys såväl som Machine Learning och andra mer avancerade tillämpningar. Vår primära partner är Microsoft, men även Qlik och Google spelar ofta också en viktig roll.

Ansök idag och ta chansen att bli en av oss!

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Vi söker Dig som har:
Akademisk examen i datavetenskap, systemutveckling eller motsvarande
Minst 2-3 års erfarenhet av liknande roll/arbete.
Erfarenhet av att utveckla datalager, datasjöar och liknande för stora mängder data i alla for-mer, samt djup kompetens inom SQL.
Erfarenhet av moderna tekniker för hantering av data, såsom NoSql, sökteknik samt plattfor-mar för datasjöar såsom Apache Hadoop, Spark och Flink m.fl.
Erfarenhet av Microsofts teknikplattformar, inom Analytics (t.ex. Azure SQL/DW, Datalake, Machine Learning, Streaming Analytics m.m.) eller motsvarande plattformar baserade på Googles teknik eller motsvarande.
Erfarenhet av att samla data ifrån sakernas internet (Internet of Things) värderas högt
Förståelse för något eller några programmeringsspråk t.ex. Java, Scala, Python, C #, etc.
Intresse för Machine Learning och erfarenhet av att tillämpa tekniken.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av någon av våra fokusbranscher: detaljhandel, tillverkning och/eller sjukvård
Erfarenhet av att samla data ifrån IOT-baserade lösningar värderas högt.

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Sista ansökningsdatum är 2020-04-30.

För mer information om tjänsten, kontakta:
Rekryterande chef, Alexander Mafi, på alexander.mafi@acando.com, alternativt Imran Waheed på HR: imran.waheed@acando.com alt 0708788915.

Att arbeta på CGI
CGI finns i 40 länder med 77 000 medlemmar, varav närmare 4 000 i Sverige i 25 städer. En kombination som öppnar många och flexibla utvecklingsvägar. För femte året i rad har CGI Sverige fått priset Top Employer. I motiveringen nämns bland annat CGI:s anställningsvillkor, möjligheten till karriärutveckling och starkt ledarskap. Vi har även fått utmärkelsen Karriärföretag för våra unika karriär- och utvecklingsmöjligheter samt utmärkelsen Guldstegen av fackförbundet Unionen för insatserna kring att skapa en arbetsmiljö där det ska vara lika enkelt för kvinnor som för män att satsa på karriären.
Vi hoppas att Du vill vara med och bidra till vår goda arbetsmiljö och vårt jämställdhetsarbete.

Hos oss på CGI får du möjlighet att bli delägare vilket innebär att du kan påverka och bygga framgång samt ta del av de värden du är med och skapar. Som delägare är vi extra engagerade i det vi gör, det påverkar hur vi bemöter våra kunder och varandra. Det är därför vi kallar våra medarbetare för medlemmar. För att vi är mer än medarbetare. Denna möjlighet att bli delägare skapar en unik entreprenörsanda och teamkänsla där alla strävar efter att utveckla företaget. På CGI kallar vi detta ett medlemskap utöver det vanliga.

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 dec 2019 (16 dagar kvar)