Redovisningsansvarig till tillväxtbolag inom miljöbranschen

Redovisningsansvarig till tillväxtbolag inom miljöbranschen

Vi söker nu för en kunds räkning dig som vill ansvara för den svenska redovisningen i en växande nordisk koncern inom miljöbranschen. Du kommer ingå i ett team av fyra personer och rapportera till ekonomichefen i Sverige.

Tjänsten är en heltidstjänst med start så snart som möjligt där du som ekonomikonsult på Meritmind/Brightby Bemanning inledningsvis blir uthyrd till vår kund. Tjänsten är en konsultrekrytering, det vill säga att vid en ömsesidig match så kommer du bli överrekryterad till vår kund inom ca 6 månader.

Om du trivs i en prestigelös miljö, är trygg i din redovisningskompetens från ax till limpa samt motiveras av att hitta förbättringar och effektivisera processer kommer du trivas bra här.

Vår kund sitter i fina lokaler på södra Hisingen med möjlighet till viss del distansarbete.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor på ekonomifunktionen kommer du ansvara för redovisningen i Sverige för en verksamhet som omsätter ca 500 MSEK. Att agera bollplank till teamet och ekonomichefen samt att ständigt se till att företagets processer utvecklas i rätt riktning kommer vara ytterligare en viktig del av rollen.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:
 • Driva förbättrings- och effektiviseringsprojekt gällande redovisningen
 • Månads- och årsbokslut samt del i årsredovisning
 • Hantering av moms- och skattefrågor samt deklarationer
 • Ansvara för att redovisningen följer koncernens riktlinjer
 • Säkerställa att löpande redovisning, processer, rutiner, lagar och regler efterföljs
 • Hålla sig ajour kring lagar och regler inom redovisning och kontinuerligt se till att rätt kunskap finns inom bolaget
 • Vara en del i budget och revisionsprocess
 • Leasing - hantering av finansiella och operationella leasingavtal. Redovisning enligt IFRS16.
 • Ansvar för anläggningsregistret - bokföring, avskrivningar, utrangeringar etc och sammanställning av CAPEX.
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har en civilekonomexamen och gedigen arbetslivserfarenhet inom redovisningsområdet. Vi tror att du har haft en liknande roll och trivs i rollen som Redovisningsansvarig alternativt att du har arbetat några år på revisionsbyrå men är redo för nästa steg och att axla mer ansvar.

Du har goda kunskaper i Officepaketet och är van vid att arbeta med Excel som analysverktyg. Meriterande om du även behärskar Microsoft Dynamics NAV.

Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska.

Har du tidigare drivit förbättringsprojekt och/eller har erfarenhet av IFRS är det mycket meriterande.

Personliga egenskaper

Vi ser att du som söker har ett genuint intresse för redovisningsfrågor och är en prestigelös lagspelare som lockas av att kunna bidra i ett växande bolag på den nordiska marknaden. Du har en positiv inställning till förändringar och söker ständigt efter effektiviserings- och förbättringsmöjligheter.

Vidare värdesätter du noggrannhet och kvalitét, har ett stort ordningssinne samtidigt som du inte glömmer att lyfta blicken för att inte fastna i detaljer. Du arbetar målmedvetet med stort fokus på struktur, proaktivitet och kvalitét. Att prioritera bland dina arbetsuppgifter faller sig naturligt för dig.

För att trivas i rollen stimuleras du av att arbeta i en jordnära miljö med en prestigelös kultur och i ett tätt samarbete med dina kollegor. Självklart är du också en positiv och jordnära person som värnar om att ha goda, produktiva och trevliga relationer på arbetsplatsen.

Placeringsort

Göteborg

Vad erbjuder företaget dig?
 • Du blir varmt välkomnad av ett team som präglas av omtanke och arbetsglädje
 • Friskvårdsbidrag & kollektivavtal
 • Flexibla arbetstider med möjlighet till viss del distansarbete
I denna rekryteringsprocess samarbetar kunden med Meritmind. För mera information är du välkommen att kontakta ansvarig Konsultchef på Meritmind, Anna Feldt på 0701-660830. Intervjuer och urval kommer göras löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)