Kvalificerad redovisningsekonom till bolag i Mölndal

Kvalificerad redovisningsekonom till bolag i Mölndal

Kvalificerad redovisningsekonom till bolag i Mölndal.

Till vår kund med kontor i Mölndal söker vi nu en erfaren redovisningsekonom för ett konsultuppdrag på 6 månader med goda möjligheter till anställning hos kund.

Arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsekonom arbetar du med löpande redovisning, in- och utbetalningar, upprättande av månads- och årsbokslut, avstämning av balanskonton, moms- och skattedeklarationer samt säkerställer korrekt redovisning av företagets ekonomiska resultat. Vi arbetar till stor del med stora/långa projekt och tillämpar ofta successiv vinstavräkning. Redovisningen görs enligt K3 och rapportering till internationell koncern enligt IFRS. I dina arbetsuppgifter arbetar du även med analys av resultatet för att söka förklaringar till eventuella avvikelser.

Vid revisionstillfällena är du behjälplig och är den främsta kontaktpersonen. Du har även kontakter med myndigheter såsom Skatteverket och ser till att arbetsgivaravgifter, skatter och moms betalas in i tid. Här får du också möjlighet att utveckla redovisnings- och bokslutsprocessen samt säkerställa att de följs enligt ISO9001.

Du kommer att ingå i ett team med 5 andra medarbetare i den svenska finansorganisationen och har även kollegor i dotterbolagen i Norge, Kina och Tyskland samt rapporterar till Head of Finance & Controlling.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett antal års erfarenhet från en liknande roll och som arbetar självständigt med redovisning och gör självständiga bokslut. Du har förmågan att se hela ekonomiflödet och kan lätt se avvikelser. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av projektredovisning (successiv vinstavräkning). Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift samt är en van Excelanvändare.

Brightby Bemanning:

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda, omsätter en halv miljard och är verksamma på olika orter i Sverige. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.s

För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga Konsultchef Jenny Österberg på nummer +46739427480 alt. jenny.osterberg@meritmind.se eller Helén Nygren; helen.nygren@meritmind.se

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt!

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Sökord: redovisningsekonom, kvalificerad redovisningsekonom, accountant, financial accountant, ekonom, redovisningschef, redovisningsansvarig, "kvalificerad redovisningsekonom"
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)