Trainee / Nyexaminerad ingenjör / Elteknik

Trainee / Nyexaminerad ingenjör / Elteknik

Är du en nyexamnierad ingenjör inom elteknik och vill få bästa möjliga starten på din karriär? Är du intresserad av att jobba med utveckling av infrastrukturen för morgondagens hållbara samhälle? Nu finns möjligheten att knipa en plats på Swecos traineeprogram med start september 2019.

Om företagetSweco är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos Sweco får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär.

Järnväg är en viktig del i ett hållbart transportsystem och framför oss ligger stora satsningar. Därför behöver Sweco bli många fler som jobbar med järnväg och utvecklingsmöjligheterna är mycket goda inom branschen. Sweco Rail har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Deras konsulter erbjuder tjänster inom hela kedjan, från utredning och analys till projektering, design samt drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik.

ArbetsuppgifterEl-gruppen inom Sweco Rail arbetar med alla teknikgrenar inom el; lågspänning, kontaktledning, tele och kanalisation. Som trainee kommer du att få testa på att jobba med alla dessa fyra teknikgrenar, bland annat genom en fyradagars kurs på Järnvägsskolan i Ängelholm. Under ditt år som trainee kommer du att få en handledare per teknikområde som du följer och som kommer stötta dig i ditt lärande och din utveckling. Efter det första året gör du sedan ditt val av teknik för din framtida karriär på Sweco.

Med start i september och 9 månader framåt varvas programmet med konkreta projekt och utbildning i bland annat presentationsteknik, uppdragsstyrning, affärsmannaskap, hållbar utveckling och teamutveckling. Det innebär att du får tid på dig att lära känna Swecos verksamhetsområden, växa in i konsultrollen och skapa ett viktigt nätverk.

Traineeprogrammet mynnar ut i en anställning som projektör där du får arbeta självständigt i något eller några av avdelningens många spännande projekt.

Formella krav
  • Minst treårig högskoleutbildning inom elteknik (examen senast juni 2019)
  • Erfarenhet som elektriker eller från järnväg är meriterande
Vi söker dig med ett stort engagemang och en nyfikenhet på både teknik och människor. Du är driven och målinriktad och med ett intresse för tekniska lösningar i allmänhet och för elteknik i synnerhet.

Övrig information
Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, men det är uttalat att Sweco har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Sweco en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Start: September 2019
Plats: Göteborg
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du specifika frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: trainee, nyexaminerad, projektör, ingenjör, elteknik, konsult, teknikkonsult, Göteborg
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.