Teknisk rådgivare / Technical Advisor / bygg

Teknisk rådgivare / Technical Advisor / bygg

Har du en byggnadsteknisk bakgrund och lockas av en roll som teknisk rådgivare hos ett företag som förser byggmarknaden med innovativa produkter och systemlösningar? Då kan detta vara rollen för dig.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Tremco CPG Sweden AB har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och företaget en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företagetTremco CPG Sweden AB tillhandahåller sex starka produktvarumärken inom byggsektorn - Illbruck, Flowcrete, Nullifire, Tremco, Vandex och Dryvit. Konceptet är att erbjuda kunder inom byggbranschen och tillverkningsindustrin högkvalitativa produkter och systemlösningar som förenklar byggandet från golv till tak. Organisationen präglas av innovation, hållbarhet och entreprenörskap och visionen handlar om att göra det möjligt för sina kunder att forma en värld där byggnader sparar energi, håller längre och överträffar alla riktmärken för hållbart byggande.

ArbetsuppgifterI rollen som teknisk rådgivare utgör du företagets tekniska spetskompetens inom produktsegmentet lim, fog och fönstertätning. Genom din roll och kunskap ger du tekniskt stöd såväl internt i organisationen som externt mot kunder och slutanvändare gällande tekniska detaljer och lösningar. Internt supporterar du sälj- och marknadsorganisationen med produktkunskap, externt supporterar du kundföretag inom byggvaruhandeln samt hantverkare och privatpersoner i tekniska frågor kring användning av produkterna. Rollen innebär fullt ansvar för hanteringen av produktrelaterade reklamationer såväl internt som mot kund, att hålla tekniska utbildningar i produkterna för intern personal och användare samt att faktagranska och marknadsanpassa tekniska produktdatablad och användarinstruktioner till svensk byggpraxis. Du genomför även praktiska tester på produkter och material för utveckling av nya användningsområden. I din roll arbetar du i nära samarbete med produktchef samt med sälj- och marknadsfunktionerna på företaget. Rollen innebär resor med övernattning cirka 1-2 gånger i månaden.

Formella krav
  • Byggnadsteknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå
  • Teoretisk och praktisk byggnadsteknisk/kemteknisk bakgrund och god förståelse för byggnadstekniska lagar och praxis på den svenska byggmarknaden
  • Goda kunskaper inom produktområdet lim, fog och fönstertätning är starkt meriterande
  • Du uttrycker dig obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift
Vi tror att du är en självgående person som tar ansvar för dina arbetsuppgifter och som strävar efter att utveckla företaget utifrån ditt kompetensområde. Du är bra på att skapa struktur i ditt arbete och driver det framåt med nyfikenhet och engagemang. Vidare är du utåtriktad och har en naturlig fallenhet för att bygga relationer med olika typer av personer i olika roller. Du har också ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Centrala Göteborg
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Tjänsten söks med CV och eventuellt ansökningsbrev på engelska. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: produktspecialist, produktansvarig, teknisk ansvarig, teknisk specialist, teknisk rådgivare, teknisk försäljning, tekniker, bygg, byggnation, byggnadsteknik, sealing, bonding, lim, fog, fönstertätning, Göteborg
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!