Regionansvarig säljare / Technical sales engineer / Senior KAM

Regionansvarig säljare / Technical sales engineer / Senior KAM

Har du erfarenhet av försäljning inom tillverkningsindustrin? Lockas du av möjligheten att driva försäljning i en internationell miljö kombinerat med ditt tekniska intresse? På EOS Nordic är du med att forma och utveckla en teknik-entusiastisk verksamhet som erbjuder lösningar inom morgondagens teknik!

Om företagetEOS är världsledande inom industriell 3D printing av metall och polymer. Företaget bildades 1989 och tillhandahåller holistiska lösningar för industriell 3D-utskrift. EOS grundpelare bygger på ansvar och hållbarhet, där engagemang för kunden och deras behov präglar organisationen och det dagliga arbetet. Här är du en del av både ett stort internationellt bolag samtidigt som du kommer att vara en nyckelfunktion för EOS utveckling i Norden och Baltikum. Här präglas företaget av en entreprenörsanda och stark gemenskap för att bidra till företags fortsatta framgång.

ArbetsuppgifterSom regionansvarig säljare på EOS utgår du från hemmet och ansvarar för försäljning i region Norden och Baltikum. I din roll ingår att driva både strategiskt och operativt försäljningsarbete med fokus på att expandera i regionen. Du bygger långsiktiga relationer med nya och befintliga kunder och kommer inledningsvis i att etablera kontakt med befintliga kunder som en del av introduktionen. Efterhand har du ansvar för hela säljprocessen från den första uppsökande kontakten till installation av maskin och sedan fortsatt förvaltningsarbete. Arbetet sker i projektform och en process är cirka sex månader, där du har många kontaktytor internationellt där du konsulterar kunderna i tekniska frågor om val och anpassning av olika produktlösningar som passar deras verksamhet samt tar hjälp av tekniska specialister och andra roller internt. Tillsammans med regionchef sätter ni upp mål och budget som du arbetar mot där du driver både längre säljprocesser och brådskande ärenden från kund självständigt.

I tjänsten förekommer det resande 50-70 % i arbetet där du inledningsvis kommer att veckopendla för onboarding och utbildning på huvudkontoret i Tyskland. Det finns möjlighet att arbeta från hemmet alternativt på det nordiska kontoret i Göteborg

Formella krav
  • Högskole- eller civilingenjör med inriktning mekanik, process, teknisk fysik och/eller arbetslivserfarenhet inom liknande område
  • Erfarenhet av B2B-försäljning, inom en tillverkande industri eller av tekniska produkter
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska
  • B-körkort
  • Vilja och möjlighet att resa i arbetet
Du motiveras av att skapa goda affärer och är vetgirig att förstå och analysera kunders behov. Att bygga relationer, vara en god lyssnar och anpassa ditt sätt bemöta olika typer av människor är naturligt för dig. Du trivs i en roll där du får stort utrymme att driva ditt arbete framåt även när det är långa processer samt har förmåga att resonera strategiskt kring ditt agerande.

Övrig information
* Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos EOS.

Start: Omgående, med hänsyn för uppsägningstid
Plats: Utgår ifrån hemmet
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: internationell säljare, försäljningsingenjör, teknisk säljare, regionansvarig säljare, technical sales engineer. Area sales manager, KAM, senior, key account manager, B2B, säljare, tillverkande industri, 3D printing, laser, CNC, equipment, tillverkning, produktion, flyg, automotive, addetiv tillverkning, addetive manufacturing, heltid, hemmakontor, Göteborg, Stockholm, Malmö
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.