Projektledare inom läkemedelsutveckling / preklinisk utveckling

Projektledare inom läkemedelsutveckling / preklinisk utveckling

Har du en utbildningsbakgrund inom kemi eller bioteknik och vill jobba i tidig fas med spännande projekt inom läkemedelsutveckling? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag med eventuell möjlighet till förlängning. I den här rollen får du en anställning hos Bravura, där du arbetar på uppdrag hos Albireo i Göteborg.

Om företagetAlbireo AB är ett svenskt dotterbolag till Albireo Pharma, Inc. med huvudkontor i Boston, Massachusetts. Företaget fokuserar på utveckling och potentiell kommersialisering av läkemedel i klinisk fas och de ligger bakom ett antal läkemedel som finns tillgängliga på marknaden idag.

ArbetsuppgifterI rollen som projektledare på Albireo arbetar du samordnande i den tidiga fasen av läkemedelsutveckling med att identifiera kandidater för utveckling av framtida läkemedel. Viktiga delar i detta är samarbetet med olika forskningsinstitutioner (CROs) runt om i världen samt att säkerställa framtagande av dokumentation och rapporter. Du samordnar och leder utvecklingsprojekt gällande design, utförande, övervakning, analys, tolkning och rapportering av icke-kliniska farmakokinetiska-, farmakodynamiska-, toxikologiska- och säkerhetsstudier.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Eftergymnasial utbildning på minst kandidatnivå inom kemi, farmakologi, fysiologi, bioteknik, farmaceutisk utbildning eller annat relevant naturvetenskapligt område
  • Laboratorieerfarenhet och tidigare erfarenhet av läkemedelsutveckling är starkt meriterande
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
För att trivas i rollen tror vi att du är en engagerad person som tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dina projekt framåt av egen kraft. Du är av naturen nyfiken, har viljan att lära dig och bibehåller motivationen trots långa ledtider i projekten. Vidare har du förmågan att tänka abstrakt och komplext.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Göteborg
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord:
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!