Projektledare inom implementering av affärssystem

Projektledare inom implementering av affärssystem

Har du erfarenhet av affärssystemhantering? Är du ute efter ett spännande tjänst med möjligheten att få växa och utvecklas? I rollen som projektledare inom implementering av affärssystem hos Valmet erbjuds du en chans att ta dig an olika utmaningar i en internationell miljö full av utvecklingsmöjligheter!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Valmet. Detta är en visstidsanställning som sträcker sig fram till och med december 2024. I denna roll får du en god inblick i Valmets verksamhet och kan därmed bygga möjligheter för framtida karriärmöjligheter inom Valmet.

Om företagetValmet är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Valmet AB ingår i den finska Valmet-koncernen och levererar anläggningar, utrustning, processlösningar, service och experthjälp till pappersbruk, kemiska och mekaniska massabruk, fiberboard och energiindustri över hela världen.
Idag arbetar cirka 17 000 anställda i 30 olika länder och sammanlagt 1 700 anställda i Sverige med stor kundbas i Skandinavien.

ArbetsuppgifterI rollen som implementerigsledare ansvarar du för implementeringen av Valmet's nya affärssystem i ett specifikt affärsområde, Pulp & Energy solutions som ingår i Valmet's Service affärslinje. Du arbetar nära med affärsenhetens ledning, globalt ansvariga samt med huvudprojektet för ERP implementeringen. I den här rollen ligger därför tonvikten mot implementering, dela best practices och att ta företagets ERP-system till nästa nivå. Det primära ansvaret inkluderar att vara affärsområdets representant gentemot globala intressenter och organisationen för det globala ERP implementerings- projektet (Leap Forward) samt att bygga upp och stötta det globala nätverket av specialister inom det egna affärsområdet. I ansvarsområdet ingår även att planera och genomföra utbildningar och presentationer kopplade till projektet och dess utrullning. Du ansvarar för att säkerställa ett enhetligt och globalt arbetssätt genom att följa globala processer för ERP systemet och tillhörande IT-system. I den här rollen har du många kontakter inom hela Valmet.
Vidare ansvarar du för att stödja affärsområdets ledning i aktiviteter kopplade till strategi, planering kvalité och marknadsaktiviteter.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Kandidat- eller masterexamen inom närliggande område eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom affärssystemshantering/ ERP
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • God organisationsförmåga och affärsförståelse
  • Erfarenhet av internationell affärsmiljö är meriterande
  • Meriterande med erfarenhet av Lean och förbättringsarbete
  • Vilja och möjlighet att resa internationellt i tjänst
Då du i den här rollen förväntas leda implementeringen av det nya ERP systemet förutsätter den här rollen att du är initiativtagande och självgående. Vi tror att du är van att arbeta i projektformat och känner dig trygg i rollen som projektledare och inte räds utmaningar eller problemlösning. Arbetet kräver också att du är strukturerad och har en god förmåga att planera ditt arbete. Vidare har du förmågan att arbeta väl under press och bidrar till att hålla kollegor positiva och motiverade. Du blir en del av ett samarbetsinriktat team och vi ser det som en självklarhet att du är med och bidrar till det arbetsklimatet. Rollen innebär kontaktytor både intern och externt och vi tror därför att du som söker trivs med det och är kommunikativ.

Övrig information
Start: Omgående
Plats: Göteborg
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: ERP, ERP Manager, affärssystem, ERP, systemägare, IT, Resource Planning, projektledare, projekt, Valmet, massa, industri, energi, Göteborg, heltid
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!