Health & Safety Manager till Essity

Health & Safety Manager till Essity

Har du en passion för hälsa, säkerhet och välmående? Tycker du dessutom om att arbeta agilt med mycket ansvar och att skapa möjligheter för att påverka och utmana din organisation? På Essity som Health & Safety Manager kan du göra verklig skillnad på arbetsplatsen, som viktig del i ett engagerat och professionellt team inom HR.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag på heltid som varar i 12 månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Essity. Det finns goda möjligheter till förlängning av uppdraget.

Om företagetEssity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare.

Essitys uppdrag är att öka välbefinnande genom ledande lösningar inom hygien och hälsa - varje dag. Från de miljontals människor som använder våra produkter till de miljontals vi utbildar under ledning av våra medarbetare över hela världen.

ArbetsuppgifterI rollen som Health & Safety Manager ligger ditt huvudsakliga fokus inom ramen för organisatorisk och social arbetsmiljö och du koordinerar samt driver hälso- och säkerhetsagendan på Essity i Sverige, Norden och Baltikum. Du är drivande i olika projekt för att förbättra hälsa, kultur, medvetenhet, processer, utbildningar och arbetssätt mm. Rollen innefattar även att du konsulterar och utbildar Essitys organisationer på landnivå samt implementerar Best Practice och supporterar i att översätta det till konkreta aktiviteter. Du övervakar efterlevnaden av olika rutiner och policies, implementerar arbetsmiljöaktiviteter och tolkar nationella lagar och avtal (Sverige). Du blir en viktig kugge i ett stort och kompetent HR team på Essity. En viktig arbetsuppgift kommer även att vara att både coacha och stötta kollegor inom HR och i chefsleden ute i operativa verksamheterna.

Formella krav
  • Universitetsexamen inom beteendevetenskap; så som arbetsmiljö, HR eller personalvetenskap
  • Flera års erfarenhet av ledning inom arbetsmiljö och/eller HR, med särskilt fokus på psykosocial och organisatorisk arbetsmiljö
  • Goda kunskaper inom arbetsrätt och arbetsmiljölagstiftning
  • Behärskar både på svenska och engelska mycket väl, i tal och skrift.
  • Erfarenhet av tvärfunktionellt arbete i matrisorganisation samt av ledarskap och eller projektledning är meriterande.
Från tidigare arbeten tror vi att du har fått en gedigen kunskap inom arbetsmiljö och arbetshälsa samt av att arbeta digitalt. Som person är du en självständig team-player med mycket god kompetens inom kommunikation och ledarskap. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter likväl som att du skapar affärsmässiga och starka relationer i en komplex och förändringsbenägen miljö.

Övrig information
Start: Omgående
Plats: Göteborg
Lön: enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: HR, Health & Security, Management, project management, arbetsmiljö, hälsa, säkerhet, business partner, Essity, Bravura
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!