Financial Controller till Schenker Dedicated Services

Financial Controller till Schenker Dedicated Services

Har du god kunskap inom redovisning och viss erfarenhet av controlling? Vill du arbeta i en internationell miljö? Här blir du en del av en erfaren grupp och ett företag som investerar i sina anställda.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Schenker Dedicated Services.

Om företagetSchenker Dedicated Services är en del av Schenkerkoncernen som erbjuder fjärdepartslogistiklösningar dedikerat mot några av företagets största kunder. De har verksamhet i Sverige och Tyskland och är totalt ca 160 anställda. Företagskulturen präglas av entreprenörskap och ett starkt kundfokus. Schenker Dedicated Services rekryterar nu en Financial Controller med placering i Göteborg.

ArbetsuppgifterI rollen som Financial Controller kommer du att tillhöra ekonomiteamet som idag består av fyra personer, du rapporterar till ekonomichefen som är placerad i Tyskland. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att säkerställa att finansiella rapporter är i enlighet med lager och regler, vara med och genomföra interna kontroller, vara behjälplig vid processen kring årsbudget samt säkerställa att rapportering till myndigheter sker korrekt (särskilt momsredovisning). Du fungerar också som ett stöd till den operativa verksamheten samt förväntas bidra med råd och feedback kring befintliga processer och rutiner.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Akademisk utbildning inom ekonomi
  • Minst tre års arbetslivserfarenhet inom redovisning och/eller som controller
  • Goda kunskaper inom SAP (R3 FI/CO), erfarenhet av Microsoft Dynamics NAV är meriterande
  • Du talar och skriver obehindrat på engelska, samt har goda kunskaper i svenska
I rollen som Financial Controller kommer du att ha många olika kontaktytor, både internt och externt, därför tror vi att du har en god kommunikativ förmåga och känner dig trygg i olika sociala sammanhang. Förutom en god analytisk förmåga tror vi dessutom att du är duktig på att förklara samt förmedla resultat till andra parter. Du är en person som gärna bidrar med nya idéer och perspektiv och är van vid att ta stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter samt utförandet av dessa. Du har tidigare varit med om perioder med högre arbetsbelastning vilket gör att du har förmågan att anpassa tempot i ditt arbete. Slutligen tror vi att du ser möjligheter i förändringar och räds inte av nya utmaningar.

Övrig information
Start: Omgående
Plats: Göteborg
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Controller, financial controller, finansiell controller, accounting, redovisning, revision, rapporter, ekonomi, internationell, logistik
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!