Field Sales Engineer / Teknisk säljare / Utesäljare till Eaton

Field Sales Engineer / Teknisk säljare / Utesäljare till Eaton

Är du en prestationsorienterad och relationsskapande person med tidigare erfarenhet av försäljning? Vill du dessutom arbeta hos ett marknadsledande bolag som ingår i en global koncern? I rollen som teknisk säljare hos Eaton erbjuds du ett omväxlande arbete där du har ett stort eget ansvar.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Eaton.

Om företagetEaton Electric AB är globalt ledande med expertis inom distribution av ström och kretsskydd; reserveffektsskydd; styrning och automatisering; ljus och säkerhet; konstruktionslösningar och kopplingsenheter; lösningar för tuffa och farliga miljöer samt tekniska tjänster. Eaton är genom sina globala lösningar utrustad för att svara på de viktigaste utmaningar inom strömhantering som finns idag.

Eaton i Sverige är ett säljbolag inom den internationella koncernen Eaton Corporation. I Sverige erbjuder Eaton produkter och tjänster inom lågspänning, mellanspänning och kraftförsörjning. De levererar energisparande lösningar som hjälper deras kunder att effektivt hantera elektrisk, hydraulisk och mekanisk kraft. Eaton är ett tekniskt ledande företag på den globala marknaden. År 2018 var Eatons omsättning 21 miljarder dollar. Eaton har cirka 99 000 anställda och bedriver försäljning i över 175 länder. Mer information finns på www.eaton.com.

ArbetsuppgifterSom teknisk säljare arbetar du både strategiskt och operativt. Du bygger långsiktiga relationer med både befintliga och nya kunder där du främst fokuserar på Eatons portfölj för lågspänningskomponenter till utvalda kundsegment. Ditt arbete omfattar hela försäljningsprocessen, allt från uppsökande kontakt, till att boka möten, följa upp, bearbeta samt att stänga affärer med målet att presentera produkter och lösningar. Du besöker både elgrossister, OEM- och slutkunder där ditt primära fokus är att identifiera kundens behov och erbjuda rätt lösning till rätt kund. Vidare är du delaktig på mässor och besvarar tekniska supportförfrågningar från kunderna i samarbete med det interna supportteamet.

I tjänsten förekommer resor inom region väst där du kan utgå från kontoret i Göteborg eller Jönköping.

Formella krav
  • Avslutad utbildning som högskole- eller civilingenjör med inriktning elektroteknik, alternativt el/teleteknisk gymnasial utbildning
  • Tidigare arbetslivserfarenhet av teknisk försäljning
  • Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska
  • B-Körkort
Du motiveras av att skapa affärer och är nyfiken samt vetgirig att förstå och analysera kunders behov. Som person är du van att bygga relationer, vara lyhörd och anpassa ditt sätt att bemöta olika typer av människor. Du trivs i en roll där du får stort utrymme att driva ditt arbete framåt, komma på egna idéer och sätta upp höga mål som du arbetar för att uppnå. Då rollen innebär att du arbetar i nära samarbete med dina kollegor ser vi att du trivs att arbeta i team men även individuellt.

Övrig information
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Göteborg
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: teknisk säljare, säljare, account manager, kam, resande säljare, fältsäljare, kundansvarig, Sales, Sälj, Client Manager, b2b, försäljning, am, elektronik, el, elteknik, heltid
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!