Försäljningsingenjör / Projektsäljare / Teknisk säljare till Lindab Profil

Försäljningsingenjör / Projektsäljare / Teknisk säljare till Lindab Profil

Har du en byggnadsteknisk bakgrund? Trivs du med kundkontakt och vill ta nästa steg inom relationsskapande försäljning för ett välkänt varumärke? Lindab Profil söker nu en försäljningsingenjör som täcker området för Västra Götaland ner mot Halland.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Lindab Profil.

Om företagetLindab är en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar för förenklat byggande och bättre inomhusklimat. Lindabkoncernen har 5 100 medarbetare i 31 länder. Lindab har huvudkontor i Båstad med försäljningsfilialer på ett 30-tal orter runt om i landet. Lindab Profil har tillverkningsenheter i bland annat Förslöv utanför Båstad och i Luleå. Byggpartner som är en del inom Lindab Profils organisation, utgör Sveriges ledande projektleverantör av svensktillverkade byggprodukter baserade på tunnplåt och kompletta stålhallar.

ArbetsuppgifterI rollen som försäljningsingenjör ansvarar du för hela försäljningsprocessen, vilket innebär att du är delaktig i allt från kundbearbetning, teknisk rådgivning, arbetsberedningar, projektering, offert- och kontraktsskrivning till överlämning av projekt till leveransplanerare. Du är ansvarig för försäljning av Lindabs hallbyggnader eller byggsystem för tak- och fasadmaterial, beroende av den erfarenhet som du har med dig. Dina kunder är allt från stora byggbolag, hallbyggare till slutkunder som fastighetsägare. I rollen har du ett nära samarbete med övriga säljare i Byggpartner, kalkylingenjörer och konstruktörer på teknikavdelningen med kontor i Halmstad och Luleå. Ditt upptagningsområde sträcker sig från Västra Götaland till Halland och du utgår från något av Lindabs kontor i Göteborgsområdet.

Formella krav
  • Yrkes, ingenjörs - eller högskoleutbildning inom bygg eller motsvarande erfarenhet samt god byggnadsteknisk förståelse
  • Arbetslivserfarenhet från byggbranschen inom byggbolag eller konsultverksamhet som entreprenadingenjör, kalkylator eller projektledare/montageledare
  • B-körkort
  • God system- och datorvana
  • Erfarenhet av komplex försäljning är meriterande
För att trivas i rollen som försäljningsingenjör har du ett stort tekniskt intresse och är bra på att planera, strukturera och driva ditt arbete framåt. Du arbetar självständigt för att nå uppsatta mål samtidigt som du har en öppen inställning till andra människor och ser ett värde i att samarbeta för att nå uppsatta mål. Du har en god social förmåga, är bra på att skapa förtroende hos kund och motiveras av att bygga långsiktiga relationer med kunderna. Ditt intresse för affärer och verksamheten i sin helhet är stort och du har förmågan att förstå affärsmässiga principer med fokus på god lönsamhet och tillväxt. Vidare är du noggrann och det är viktigt för dig att leverera god teknisk kvalitet inom utsatt tid.

Övrig information
Start: Enligt överrenskommelse
Plats: Västra Götaland, du utgår från Göteborg
Lön: Enligt överrenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: projektsäljare, teknisk säljare, projektledare, byggnadsingenjör, entreprenadingenjör, ingenjör, säljare, CAD, bygg, byggbranschen, ritningslära, dimensionering, rambeskrivning, kundbearbetning, heltid, Västra Götaland, Halland, Göteborg
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!