Försäljningsingenjör / Byggnadsteknisk projektledare

Försäljningsingenjör / Byggnadsteknisk projektledare

Har du en byggnadsteknisk bakgrund? Trivs du med kundkontakt och vill ta nästa steg inom relationsskapande teknisk försäljning för ett välkänt varumärke? Lindab Profil söker nu en försäljningsingenjör som täcker området för Västra Götaland ner mot Halland.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Lindab Profil.

Om företagetLindab är en internationell koncern som utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar för förenklat byggande. Lindabkoncernen har 5 100 medarbetare i 31 länder. De har sitt huvudkontor i Båstad med försäljningsfilialer på ett 30-tal orter runt om i landet. Lindab Profil erbjuder bland annat byggnadsprodukter för tak och fasad samt hallbyggnader och kunderna hittar du bland byggbolag, hallbyggare samt fastighetsägare. Byggpartner som är en del inom Lindab Profils organisation, utgör Sveriges ledande projektleverantör av svensktillverkade byggprodukter baserade på tunnplåt och kompletta stålhallar.

ArbetsuppgifterI rollen som försäljningsingenjör ansvarar du för att leda kundprojekt, där du är delaktig i allt från att etablera nya och vårda befintliga kunderrelationer, teknisk rådgivning, arbetsberedningar, dimensionering och beräkningar, projektering, offert- och kontraktsskrivning till överlämning av projekt till kund och intern leveransplanerare. Beroende av den erfarenhet som du har med dig arbetar du med införsäljning av Lindabs hallbyggnader eller byggsystem för tak- och fasadmaterial. Dina kunder är allt från stora byggbolag, hallbyggare till slutkunder som fastighetsägare. I rollen har du ett nära samarbete med andra försäljningsingenjörer i Byggpartner, kalkylingenjörer och konstruktörer på teknikavdelningen med kontor i Halmstad och Luleå. Ditt upptagningsområde sträcker sig från Västra Götaland till Halland och du utgår från något av Lindabs kontor i Göteborgsområdet.

Formella krav
  • Yrkes, ingenjörs - eller högskoleutbildning inom bygg eller motsvarande erfarenhet samt god byggnadsteknisk förståelse
  • Arbetslivserfarenhet från byggbranschen inom byggbolag eller konsultverksamhet som entreprenadingenjör, kalkylator eller projektledare/montageledare inom aktuell eller närliggande bransch
  • B-körkort
  • God system- och datorvana
  • Meriterande med erfarenhet av lager- och industribyggnadsproduktion
För att trivas i rollen som försäljningsingenjör har du ett stort tekniskt intresse och är bra på att planera, strukturera och driva ditt arbete framåt. Du arbetar självständigt för att nå uppsatta mål samtidigt som du har en öppen inställning till andra människor och ser ett värde i att samarbeta för att nå uppsatta mål. Du har en god social förmåga, är bra på att skapa förtroende hos kund och motiveras av att bygga långsiktiga relationer med kunderna. Ditt intresse för affärer och verksamheten i sin helhet är stort och du har förmågan att förstå affärsmässiga principer med fokus på god lönsamhet och tillväxt. Vidare är du noggrann och det är viktigt för dig att leverera god teknisk kvalitet inom utsatt tid.

Övrig information
Start: Enligt överrenskommelse
Plats: Västra Götaland, du utgår från Göteborg
Lön: Enligt överrenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: projektsäljare, byggnadsteknisk säljare, projektledare, byggnadsingenjör, entreprenadingenjör, ingenjör, CAD, bygg, byggbranschen, ritningslära, dimensionering, rambeskrivning, kundbearbetning, heltid, Västra Götaland, Halland, Göteborg
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!